V. Óbudai Fotótárlat – pályázat és kiállítás

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V. Óbudai Fotótárlat – Óbuda-Békásmegyer a 21. században

A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS CÉLJA
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2020-ban ötödik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát. Az előző négy évben több száz résztvevővel, ezernyi beküldött képpel és az Esernyős Galériában rendezett sikeres kiállításokkal kezdődött program tovább folytatódik. A tavalyihoz hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal meghirdetjük új fotópályázatunkat, melynek címe: Óbuda-Békásmegyer a huszonegyedik században.

Fura viszonyban vagyunk az idővel. Nagyszüleink még a tizenkilencedik században születtek, mi nagyjából a huszadikban, s jelenleg már a huszonegyedik század első negyedének végén járunk. Kábé ennyi is, amit egy ember személyes életében át tud látni. Jelenlegi pályázatunk kiírásában arra tesz kísérletet, hogy a fotográfia eszközeivel megmutassuk azt a városrészt, amely több ezer éves múltját, jelenét és kezdődő jövőjét a mában, a mindennapokban éli meg. Várunk minden olyan 2000 után készült képet, mely ezt az együttélést tájban, épületben, eseményekben, emberekben képes megmutatni. Mit kezd Óbuda-Békásmegyer népe az örökségével, mit tesz hozzá ehhez a jelenben és mit ad tovább az időben utána következőknek?

A pályázat az eddigiekhez hasonlóan idén is nyitott, nyilvános, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek a www.fototarlat.obudaitarlatok.hu honlapon. Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el, mely a honlapon lesz elérhető 2020. május 6-tól kezdődően. A képek feltöltése is a honlapon keresztül történik a meghirdetett időben, melyet a pályázati naptár tartalmaz. A feltöltött, és a zsűri által kiállításra kiválasztott képek nagyításait a kiíró fél – a nyomtatásra alkalmas nagyméretű digitális fájlok alapján – vállalja.

Versenyen kívül – az eddigiekhez hasonlóan – ismét meghívást kapott négy fotóművész, hogy képeikkel szerepeljenek a kiállításon.

Díjazás
A pályázat kiírója által felkért szakmai zsűri az első három helyezett fotót, vagy kollekciót díjazza. A kiosztásra kerülő díjak összértéke nettó 550.000 Ft, a következő megoszlásban:

Első díj 300.000 Ft
Második díj 150.000 Ft
Harmadik díj 100.000 Ft
Különdíj kiadható, ennek értéke 150.000 Ft

További részletek: https://fototarlat.obudaitarlatok.hu

Share.

About Author

Szita Péter