Szerelem – Film és Fotópályázat amatőr alkotóknak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Versenyezz Te is az alkotásoddal november 28-29-én az Uránia Nemzeti Filmszí­nházban! A Faludi Akadémia 18. Amatőrfilmszemléjére és Fotópályázatára október 10-ig küldheted be filmedet vagy fotódat Szerelem témában.

„A sok romantikus ócskaság és szélesvásznú szemfényvesztés között az igazat keressük. Ez pedig kihí­vás, mint maga a szerelem.”

Ezzel a felhí­vással indul útjára a Faludi Ferenc Akadémia 18. nemzetközi amatőrfilmszemléje és fotópályázata, amely november 28-29-én kerül megrendezésre az Uránia Nemzeti Filmszí­nházban. A tematikus fesztivál célja, hogy a határon innen és túl levő filmes-fotós alkotókat dialógusra ösztönözze, és tapasztalatcserére hí­vja. Korhatár nélkül, október 10-ig várják a szervezők a filmeket és fotókat az idei témára, ami a szerelem.
A jezsuiták intézménye már 1996 óta szervez filmmustrát, 6 éve pedig hozzá kapcsolódó fotópályázatot is. Egyre nagyobb az érdeklődés nemzetközi szinten is, hiszen Bangladestől az USA-ig számos film érkezik minden évben. Korábban a zsűrielnöki posztot olyan személyek töltötték be, mint a Van pápánk! cí­mű film kiemelt szerepét játszó Jerzy Stuhr, a világhí­rű filmteoretikus Francesco Casetti, vagy az egyik legnagyobb filmes életművet maga mögött tudó Sára Sándor. Idén az elnöki tisztet Krzysztof Zanussi lengyel rendező, a TOR filmstúdió vezetője vállalta el, kollégái a filmszemle alatt Fekete Ibolya, Nagy Viktor Oszkár rendező, illetve Lázár Kovács íkos filmesztéta lesznek.
A pályázatra beküldött válogatott fotókból kiállí­tás nyí­lik az Uránia emeletén. A magyar fotóművészet neves és ismert alkotóiból áll a fotós zsűri: Haris László, Pályi Zsófia, Vékás Magdolna. A zsűritagok a dí­játadó napján szakmai találkozót is tartanak.
A rendezvény két napján verseny- és információs vetí­tésekre, előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre, valamint fotókiállí­tásra várja az érdeklődőket a Faludi filmszemle. A nevezéssel kapcsolatos további információk elérhetők az intézmény honlapján (faludiakademia.hu) vagy a film@faludiakademia.hu cí­men.

További információ:
http://faludiakademia.hu/?m=1&am=306

Share.

About Author

Admin