Sony World Photography Awards 2015ű

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Sony Magyarország ismét meghirdeti az egyik legelismertebb fotográfiai versenyt, a Sony World Photography Awards-ot, annak reményében, hogy megtalálja az ország legkiválóbb fotósait.

Sony World Photography Awards – Keressük Magyarország legjobb fotósait!

A Sony Magyarország ismét meghirdeti az egyik legelismertebb fotográfiai versenyt, a Sony World Photography Awards-ot, annak reményében, hogy megtalálja az ország legkiválóbb fotósait.

A felhí­vás nyitott minden fotográfus számára. A nevezés a www.worldphoto.org oldalon keresztül ingyenes, mintegy 10 kategóriában. Ez a dí­j kiváló lehetőség a profi és kezdő fotográfusok számára is, hogy egy nemzetközi megmérettetésen mutathassák be alkotásaikat. Az eredményhirdetésre 2015. március 18-án kerül sor. A nyertes pályázót és további két alkotót értékes Sony eszközökkel dí­jaznak, ezenfelül a kiválasztott alkotások megtekinthetőek lesznek a londoni 2015 Sony World Photography Awards kiállí­táson. A verseny több szekcióból áll; a profi fotósok 15 kategóriában nyújthatnak be műveket, a Nyitott szekció pedig mintegy 10 kategóriát ölel fel. Ezenkí­vül külön kategóriában indulhatnak a felsőoktatásban tanulók, és a 20 éven aluliak. A magyarországi versenyre való nevezéssel a jelentkezők automatikusan kvalifikálódnak a nemzetközi megmérettetésre is. Ennek megfelelően a Nyitott szekcióban a következő témakörökben várják a műveket:

● Architecture
● Arts & Culture
● Enhanced
● Low-light
● Nature & Wildlife
● Panoramic
● People
● Smile
● Split second
● Travel

A verseny 2015. január 5-én zárul. A beérkezett pályaműveket a WPO által delegált zsűri értékeli, melynek egyik tagja Astrid Merget a World Photography Organisation kreatí­v igazgatója.

Scott Gray, a World Photography Organisation ügyvezető igazgatója szerint: „A Sony World Photography Awards elkötelezett abban, hogy az egész világon támogassa a tehetséges fotográfusokat. A Sony Magyarországgal együttműködve pedig lehetőség nyí­lik arra, hogy felfedezzük a tehetséges magyar alkotókat, akik helyi és nemzetközi szinten is inspirációt nyújthatnak másoknak.”

Yann Salmon – Legagneur a Sony Digitális képalkotás részlegének stratégiai marketing igazgatója a következőket nyilatkozta: „Ez a dí­j jó lehetőséget nyújt arra, hogy a világ különböző pontjairól találjunk rá a tehetséges alkotókra. Mindig nagyon izgalmas, hogy mennyi stí­lussal találkozunk, a különböző nemzeteknél. Szeretnénk támogatni ezeket a tehetségeket a lehető legjobb fényképezőgépekkel, objektí­vekkel, hogy minél több kreatí­v alkotás születhessen.”

További információ itt.

A kép a 2014-es Sony World Photography Awards egyik nyertese. (Fotó: Chin Boon Leng/Singapore/2014 Sony World Photography Awards)

Share.

About Author

Admin