Pályázatot hirdet a PH21 Galéria

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fény és árnyék
Nemzetközi csoportos fotókiállítás a PH21 Galériában
2019. október 24. – november 16.

Egyedi módon rabul ejteni a fények és árnyékok játékát sokak szerint a fotográfiai kifejezés egyik legfontosabb eszköze; a fotográfusok mindig is igyekeztek kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Vannak, akik a fotográfia kompozíciós elemévé teszik a fény-árnyék hatást, míg mások arra használják, hogy tekintetünket vezessék és a kép bizonyos pontjaira irányítsák. Hogy mire vetül világosság és mire borul homály a fotográfiai jelentésalkotás során, annak kizárólag a fotográfus képzelete szabhat határt.
A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája a fény és árnyék. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, akit érdekel ez a meghatározó fotótörténeti téma, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma a lehető legtágabban értendő. Műfaji és stílusbeli megkötések nélkül a pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére.

További részletes információ a jelentkezés feltételeiről itt: https://www.ph21gallery.com/cfe-light-and-shadow-19

Materiális
Nemzetközi csoportos fotókiállítás a PH21 Galéria Project Room-ban
2019. október 24. – november 16.

A fotográfia természetéből adódik, hogy a fényképek tárgyai magától értetődően valamilyen anyagi természettel is bírnak. Egyes képek esetében viszont a fotográfiai jelentés éppen abból a viszonyból jön létre, amellyel az alkotó a tárgy matériáját megközelíti, legyen az üveg, fém, beton, fa, műanyag, vagy bármely más, természetes vagy mesterséges anyag. A fotográfia mesterei gyakran tanulmányozták a tárgyak textúráját, formáját és egyéb fizikai minőségeit, azt kutatva, milyen módon képesek ezek a kép kompozíciójának és jelentésközlő tartalmának gazdagítására. Az építészeti fotográfiától a csendéletekig, a portréktól a kísérleti és az absztrakt fotókig, a tárgy anyagának tulajdonságai gyakran kapnak jelentőséget a képeken, épp azzal a céllal, hogy felhívják magukra a nézők figyelmét, és megkívánják tőlük az értelmezést.
A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek címe: Materiális. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, akit érdekel a téma, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma a lehető legtágabban értendő. Műfaji és stílusbeli megkötések nélkül a pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére, beleértve az absztrakt fotográfiai képeket is.

További részletes információ a jelentkezés feltételeiről itt: https://www.ph21gallery.com/cfe-material19

Mindkét pályázat jelentkezési határideje: 2019. szeptember 23.
A pályázat eredményéről minden pályázó értesítést kap a határidőt követő 7-10 napban.

Share.

About Author

Szita Péter