Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállí­tás

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Magyar íšjságí­rók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya meghirdeti a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz hí­ven a pályázatra elsősorban a hazai és határon túli sajtó munkatársainak jelentkezését várjuk, de – a korábbi évekhez hasonlóan – a pályázat nyitott mindenki számára.

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállí­tás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléje. Azon kevés hazai kulturális rendezvény-sorozat egyike, amelyet alapí­tása óta töretlenül, minden évben megrendezünk. Független magyar márka, amely amellett, hogy a pillanat nyelvén mutatja be egy év történéseit, számtalan egyetemes értéket képvisel.

A pályázatra jelentkezni 2017. január 1. – december 31. között készült képekkel lehet az egyedi képek és a képriport kategóriában. Ez az időbeli korlátozás nem érvényes a többi sorozat-kategóriára, ahol több éven átí­velő anyagokat is elfogadunk, de ezekben is kell, hogy szerepeljen 2017-ban készült felvétel. A pályázatra korábbi években dí­jat nyert, illetve Sajtófotó kiállí­táson már szerepelt képek nem adhatók be. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból, amely legfeljebb 10 képből állhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is. 2017-ben új kategóriát vezettünk be: Mindennapi élet (egyedi és sorozat). Ide a hí­rnek nem tekinthető, a mindennapi életet ábrázoló fotók küldhetők. A kategória előtérbe helyezi az emberi történeteket, a hétköznapi vagy rendkí­vüli helyzetek dokumentálását a mindennapi életben.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:
1. Hí­r-eseményfotó (egyedi)
2. Képriport (sorozat)
3. Mindennapi élet (egyedi)
4. Mindennapi élet (sorozat)
5. Emberábrázolás-portré (egyedi)
6. Emberábrázolás-portré (sorozat)
7. Művészet (egyedi)
8. Művészet (sorozat)
9. Sport (egyedi)
10. Sport (sorozat)
11. Természet és tudomány (egyedi)
12. Természet és tudomány (sorozat)
13. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi)
14. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat)

Pályázni kizárólag online módon lehet a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállí­tás hivatalos honlapján, a www.sajto-foto.hu oldalon. A pályázat és a zsűrizés technikai lebonyolí­tását az eContest pályázatkezelő rendszer támogatja, ez a rendszer garantálja a zsűrizés anonimitását és átláthatóságát is.

Share.

About Author

Admin