Magnum Workshop profi fotográfusoknak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség első alkalommal szervez Magyarországon Magnum Workshopot profi fotográfusoknak 2014. május 28. – június 1. között.

A Magnum Photos 2007 óta rendez nemzetközi szinten 4-5 napos intenzí­v workshopokat. Az elismert Magnum fotográfusok vezette műhelymunka résztvevői magas szí­nvonalú, gyakorlat-orientált képzés keretében fejleszthetik fotográfiai készségeiket.

A Capa Központtal szervezett workshopon a Magnum Photos által válogatott résztvevők két, 10-12 fős csoportja a fotóügynökség két kiváló fotográfusával Ian Berry-vel és Chris Steele-Perkins-vel dolgozik együtt, s kap visszajelzést munkáival kapcsolatban 5 napon át. A kül- és beltéri helyszí­neken zajló fotográfiai feladatok, valamint elemző- és szerkesztő-munkák végén a résztvevők egy záróesemény keretében prezentálják a program során készí­tett alkotásaikat. Az egyedülálló szakmai fejlődés mellett egy, a munkája alapján kiválasztott résztvevő a workshop végén megjelenési lehetőséget is nyer a British Journal of Photography-ban.

CAPA KÖZPONT ÖSZTÖNDíJ

A Magnum Workshophoz kapcsolódóan a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett elkötelezett Capa Központ egy egyedülálló ösztöndí­jprogramot is útjára indí­t, melynek keretében 5 fotográfus a Capa Központ támogatásával részvételt nyer a workshopon. (A workshopra alapvetően a Magnum Photos ügynökségen keresztül lehet jelentkezni, a részvételi dí­j 950 EUR. A Capa Központ ösztöndí­ját elnyerő fotográfusok teljes adminisztrációját a Központ intézi.)

Az ösztöndí­jra megalapozott tudással rendelkező, aktí­v professzionális fotográfusok jelentkezését várjuk. Kiválasztásuk a Capa Központ által meghirdetett Capa Portfolio Review portfólió konzultáció keretében történik. (Felhí­vjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a workshopon való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szinű ismerete.)

A Capa Portfolio Review időpontja: 2014. április 26. 10:00 – 18:00
Helyszí­n: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

A nemzetközi szakemberekből álló konzulensek névsorával és további információkkal hamarosan jelentkezünk.

A részvétel előzetes regisztrációhoz, valamint egyszeri, 5000 Ft-os részvételi dí­j befizetéséhez kötött.

Regisztrálni a program@capacenter.hu e-mail cí­men lehet 2014. április 6-án éjfélig.

A regisztrációhoz kérjük, küldje el e-mailben:
– a JELENTKEZŐ NEVéT;
– ELéRHETŐSéGéT (e-mail, telefon);
– max. 1 oldalas éLETRAJZOT/RESUMéT (netes megjelenés feltüntetésével);
– 6-10 db JPG/JPEG formátumú MINTAKéPET közepes felbontásban (cí­mmel, leí­rással);
– valamint egy magyar és/vagy angol nyelven í­rt, max. 100-300 szó hosszúságú MÅ°VéSZI HITVALLíS/ARTIST STATEMENT leí­rást.

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek előválogatják és ennek alapján áll össze a portfólió konzultáción résztvevők végleges névsora.

A részvételi dí­j befizetéséről a jelentkezést visszaigazoló e-mailben adnak tájékoztatást.

 

Share.

About Author

Admin