Müpa fotó- és videópályázat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Művészetek Palotája fotó- és videopályázatot hirdet az ország valamennyi középiskolai diákja, valamint egyetemi, főiskolai hallgatója számára élményKép cí­mmel.

A Művészetek Palotájában olyan művészekkel, előadásokkal, személyiségekkel találkozhat az ide látogató, akikkel a hétköznapi életben nem lenne lehetősége párbeszédbe elegyedni. A Müpa igyekszik olyan különleges helyzetbe hozni a művészetek rajongóit, művelőit és leendő, felnövekvő közönségét, hogy az alkotásokon, közös élményeken, egymásra hangolódáson keresztül ők maguk is közelebb kerülhessenek a művészetekhez és ezáltal egymáshoz is.
A 2014-es pályázat célja ennek az élménynek, ezeknek a pillanatoknak, illetve közvetlen és közvetett hatásainak bemutatása maximum 10 darab egyedi fotóban, minimum 3 – maximum 10 darabos fotósorozatban vagy legfeljebb 5 perces videoklipben.

A kií­ró az alábbi gondolatok mentén kí­vánja a téma képi megfogalmazására inspirálni a résztvevőket:
– élmények, reakciók, katarzis megjelení­tése, közvetlenül egy-egy előadás, koncert után
– pillanatképek a szünetben, vagy a koncertek, előadások után
– beszélgetés, csevegés egymással a koncert/előadáshoz kapcsolódóan
– közös séta hazafelé a koncert, előadás után
– gratuláció a művészeknek
– művész és közönség találkozása, párbeszéd
– művészek pillanatai a koncert/előadás után – párbeszéd a művészvilágban
– hangszer és gyermek találkozása (párbeszéde) egy-egy gyerekelőadás után
– az elhangzott mű által kiváltott érzések, gondolatok, hatások megjelení­tése
– az épület és a látogató vizuális összekapcsolódása (tükröződés, lenyomat).

A pályázati téma megvalósí­tásában nem elvárás, hogy a pályamunkák a Művészetek Palotája épületében készüljenek.
A Művészetek Palotája kifejezetten olyan pályamunkákat vár, amelyeket kampányaiban, kiadványaiban a Müpa image-nek megfelelően fel tud használni. A Müpa az ilyen jellegű felhasználásokról külön megállapodásokat köt.
A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, az oldalon történt pályázati regisztráció után 2014. március 10-től. Mindenki csak a saját maga által készí­tett fotókkal/videoklippel pályázhat Egy pályázó kizárólag egy, maximum 5 perces videoklipet, egyedi fotó esetében maximum 10 különálló fotót, illetve a fotósorozat kategóriában egy minimum 3 – maximum 10 képből álló fotósorozatot adhat be.

Beadási (feltöltési) határidő: 2014. április 20.

A zsűri bármilyen eszköz, utómunka szoftver használatát elfogadja, de kérik feltüntetni azt:
A kií­ró nem korlátozza a fotók utómunka során történő módosí­tását, minden beavatkozást elfogad, amennyiben az kizárólag és bizonyí­thatóan a pályázó munkája.
A pályamunkák mellett a pályázó köteles minden, a pályamunka megalkotásához használt utómunka szoftvert, egyéb programot feltüntetni.
fotopalyazat.mupa.hu

Share.

About Author

Admin