Kiírták a 2021-es Capa-nagydíj pályázatát

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A robert capa kortárs fotográfiai központ meghirdeti a robert capa magyar fotográfiai nagydíjhoz kapcsolódó 2020/2021. évi pályázatot azon középgenerációs alkotók munkájának elismeréseképpen, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar fotográfia területén.

A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot.

A Capa Központ az ösztöndíjak és a díj odaítélésével is hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja.

A Capa-nagydíj 2021 elnyerése pályázathoz kötött, közvetlen jelölésre nincs mód. A díjra egyéni alkotók vagy kis létszámú (maximum öt fős) alkotócsoportok jelentkezhetnek. A pályázaton 30 év feletti magyar vagy Magyarországon élő külföldi állampolgárok indulhatnak. Alkotócsoportok esetén a pályázók legalább fele kell, hogy megfeleljen ennek a két feltételnek.

Pályázni már folyamatban lévő munkával és a munka befejezését felvázoló szinopszissal lehet, amely kitér a munka végső formájára, installálásának, bemutatásának tervezett módjára is. A pályázati anyag tartalmazhat ugyan korábban már bemutatott elemeket, de csak olyan pályamű díjazható, amely az ösztöndíj során az eredetitől eltérő koncepció szerint egy új művet hoz létre.

A pályázatra olyan dokumentarista indíttatású pályaműveket és szinopszisokat várunk, amelyek társadalmilag elkötelezett alkotói módokról tesznek tanúbizonyságot.

Az ösztöndíjak és a díj odaítéléséről neves magyar és nemzetközi szakemberekből álló, öttagú, független zsűri dönt.

Fontosabb időpontok:

2020. augusztus 1., szombat 08:00 — A Capa-nagydíj 2021 pályázatok feltöltésének kezdete
2020. szeptember 15., kedd 23:59 — A Capa-nagydíj 2021 nevezési határideje
2020. október 21., szerda — A Capa-nagydíj 2020 három ösztöndíjasának nyilvános előadása, valamint a Capa-nagydíj 2020 átadása (Robert Capa születésének 107. évfordulója alkalmából). A Capa-nagydíj 2021 első eredményhirdetése, a három ösztöndíjas megnevezése.
2021. október 21., csütörtök — A Capa-nagydíj 2021 átadása (Robert Capa születésének 108. évfordulója alkalmából)

További részletek itt.

Share.

About Author

Szita Péter