Csöndesen fotópályázat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A szervezők minden olyan fotográfiai alkotást várnak, amelyik a tág értelemben vett csendélet, tárgyábrázolás műfajába illeszkedik.

A Budapest FotóFesztivál “Csöndesen” cí­mmel nyí­lt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára.

Örömmel vesszük azokat a munkákat, amelyek a műfaj több évszázados képzőművészeti előzményeire reflektálnak, de olyanokat is, amelyek a hétköznapi tárgyak, virágok, állatok, a talált vagy megrendezett, teremtett látványok kifejezetten fotográfiai jellegű leképezését űzik célul maguk elé. Akár mélyebb szimbolikus, allegorikus jelentéseket, akár a textúrákat, formákat, szí­neket és reflexeket előtérbe helyezve közelí­ti a témáját az alkotó, a kií­rók az eredeti ötleteket, különleges megformálást és a friss műveket részesí­tik előnyben. Egyedi képeket, illetve a kií­rásnak megfelelő sorozatokat egyaránt elfogadnak. Előnyben részesí­tik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, illetve az elmúlt három évben született fotográfiákat.

A beküldött pályaművekből a fesztivál és a kiállí­tás kurátorai Somosi Rita és Szarka Klára választják ki a Budapest Fotó Fesztivál kiemelt eseményeként 2018. áprilisában nyí­ló kiállí­táson szereplő képeket. A magyar fotókiállí­tás helyszí­ne a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár lesz.

Pályázati feltételek:

A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól függetlenül.

A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó projektekkel is lehet jelentkezni.

A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leí­rt eredeti koncepció és installáció szerint kiállí­tásra kész módon készí­ti el.

Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat

Fotográfiák beadási paramétere:

A munkákat/képeket rövid szöveges bemutatóval és az alkotó rövid, szakmai önéletrajzával, névvel ellátott PDF-ben (maximum 10 MB) az alábbi E-mail cí­mre küldjék:

budapestphotofestival@gmail.com

Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2017. október 21. 24:00 óra.

Kövess minket:

Facebook.com/BudapestPhotoFestival

Instagram.com/BudapestPhotoFestival

Share.

About Author

Admin