Canon Diák Program pályázat – meghosszabbítva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Canon a történetmesélés erejét ünnepli diákokkal és profikkal a Visa pour l’Image 2020 fesztiválon
48 országból pályázhatnak a diákok a Canon Fejlesztő Programjára

Immár 31-ik éve partnere a Canon a világ vezető fotózsurnaliszta fesztiváljának, a franciaországi Perpignan városában évente megrendezésre kerülő Visa pour l’image programnak. Idén augusztus 29. – szeptember 13 között utazhatnak a kiválasztott diákok, hogy kreativitásukat és szaktudásukat fejlesszék az inspiráló közegben.
Magyarországról minden évben sikerrel pályáztak tehetséges alkotók, és idén is bátorítunk minden elhivatott diákot, hogy jelentkezzen pályázatával a tartalmas programra.

Canon Diák Program:
Idén negyedik éve, hogy a Canon Diák Programot az ifjú tehetségek fejlesztése céljából az Európa, Közel-Kelet és Afrika térségre elindítottuk. A diákok három napos oktatási programon vehetnek részt, ahol elismert szakemberektől, profi fotósoktól tanulhatnak, vetítéseken, képtárlatokon inspirálódhatnak és munkáikat szakmai szemmel véleményeztethetik a Canon európai márka nagyköveteivel és fotós szerkesztőkkel.

A jelentkezés módja:
Maximum két projekt fotó portfólióját lehet beadni a regisztráció során. A pályázatokban a projektek szinopszisát kell leadni, projektenként maximum 20 fotóval, melyeket képaláírással kell ellátni. 48 országból várjuk a pályázatokat, melynek beadási határidejét meghosszabbítottuk 2020. május 31-ig.
Szeretnénk bátorítani a magyarországi diákokat a jelentkezésre, hiszen komoly tehetségeket adtunk mindig is a világnak. Büszkék vagyunk arra, hogy eddig minden évben több magyar résztvevője is volt a programnak, ahol olyan kiemelkedő alkotásokat mutattak be és készítettek, melyeket a Canon későbbi szakmai programjain is megmutathattak.
A pályázati kiírást itt találják: www.canon-europe.com/student

A Canon és a Visa pour l’image együttműködéséről további információt itt olvashatnak: https://www.canon-europe.com/pro/events/visa-pour-l-image/?a=b

A program idén több külön versennyel és díjjal bővül:

Canon Video Díj:
Idén különleges programmal bővül a repertoár: egy külön pályázat keretében a zsűri kiválaszt egy tehetséges résztvevőt, aki 8.000 euro támogatást nyer. A project keretében be kell mutatni, hogyan dolgozna fel egy rövid dokumentumfilmben valamilyen érzékeny kulturális, szociális vagy gazdasági témát. kell kidolgozni és a zsűrinek bemutatni rövid dokumentumfilm formájában. A zsűri a prezentáció és a korábbi munkák ismeretében fog nyertest választani.
A fő értékelési szempont az újságírói gondolatok és a történet relevanciája lesz. A szeptemberi fesztivál vetítési programjában a nyertes alkotás előzetesét is bemutatják, a kész dokumentumfilmet pedig a következő évi Visa pour l’image fesztiválon vetítik majd le.
A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2020. május 31-ig.

További információért kérjük látogassa meg a program honlapját: https://www.canon-europe.com/pro/news/video-grant-short-film-documentary-2020/

A pályázati kiírást itt találják: https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-du-documentaire-video-court-metrage

Canon Női Fotós Újságíró Díj:

Az esélyegyenlőség erősítése céljából a Canon és az Image Evidence új díj kategóriát is nyitott. Kifejezetten női fotósok közül választ ki kiemelkedő teljesítményű pályázót, aki 8.000 euro támogatásban részesül. A továbbiakban ebből megvalósítja projektjét, amely fotóit a 2021-es fesztivál tárlatán mutatjuk be.

Idén a 2019-es győztes, az örmény Anush Babajanyan (VII Photo Agency) munkáiból készül kiállítás. Témája a Dél-Kaukázus nagy családjainak hétköznapjai, amelyhez az anyagi támogatásból több helyre juthatott el, és változatosan mutathatta be őket.
A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2020. május 31-ig.

További információért kérjük látogassa meg a program honlapját: https://www.canon-europe.com/pro/stories/female-photojournalist-grant-recipients-stories/

A pályázati kiírást itt találják: https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-de-la-femme-photojournaliste-2020

Share.

About Author

Szita Péter