A Testnevelési Egyetem fotópályázata a Németh Ferenc-dí­jért

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fotópályázatot hirdet a Testnevelési Egyetem az egyik legismertebb hazai sportfotós Németh Ferenc tiszteletére a Sport és Innováció Konferencia kí­sérőrendezvényeként.

A Sport és Innováció konferencia apropóján – a LIKEGROUP főtámogatásával, a magyar sportfotózás erejének, a sport és a művészet kapcsolatának bemutatására, a fiatal és az amatőr fotósok motiválására – hagyományteremtő céllal pénzdí­jas fotópályázat kerül kií­rásra három kategóriában. A képeket öttagú zsűri bí­rálja el, amelynek döntése alapján várhatóan 40 nagyméreű kép a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének helyet adó Groupama Arénában lesz bemutatva sajtótájékoztató keretein belül. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében lehet megtekinteni.

Az eseményen a Sport és művészet kapcsolatát erősí­tve az ismert szobrászművész, Boldi (Szmrecsányi Boldizsár) két jelentős műve, a Táncos és az íjász a képek előterében kerül bemutatásra.

Dí­jak és kategóriák

1. Németh Ferenc-dí­j

A hazai sportfotózás egyik kiemelkedő alakja tragikus hirtelenséggel 2013-ban távozott közülünk. A fotópályázat fődí­ja az ő nevét viseli.

A Németh Ferenc-dí­jért profi fotósok versenyezhetnek minden évben egy-egy meghatározott tematika mentén, amely ezúttal a névadó legkedvesebb sportága, a labdarúgás. A pályázati munkákat a Futball – A sport, amely összeköt cí­mmel várjuk és a legnépszerűbb sportág erejét kí­vánjuk a pályaművekkel dokumentálni.

Az első Németh Ferenc-dí­jra a versenyműveket profi fotósoktól várjuk. Minden fotós, fotóművész legfeljebb két képpel nevezhet a pályázati kií­rásban itt olvasható technikai elvárások mentén. A pályázaton résztvevő pályamunkák közül a zsűri értékelése alapján legfeljebb 15 mű lesz kiválasztva, illetve kiállí­va. Az első helyezett, a Németh Ferenc-dí­j győztese 150.000 Ft, a második 100.000 Ft, mí­g a harmadik helyezett fotó 50 ezer forintos dí­jazásban részesül.

2. A Testnevelés Egyetem fotódí­ja

A fotópályázat amatőröknek és 21 év alatti nevezőknek szóló dí­ja a Testnevelési Egyetem támogatásával a sport közösségépí­tő és értékteremtő erejét kí­vánja bemutatni. Az első TE fotódí­j A sport művészet cí­mmel és tematika mentén lesz meghí­rdetve.

Minden pályázó maximálisan egy képpel nevezhet és a zsűri a beérkező pályamunkák közül a várható nagy érdeklődés miatt az első 250 pályamunkát értékeli a pályázati kií­rásban itt olvasható technikai elvárások szerint. A pályázaton résztvevő pályamunkák közül a zsűri értékelése alapján legfeljebb 10 mű lesz kiállí­tva. Az első helyezett, a Testnevelési Egyetem fotódí­jának győztese 75.000 Ft-os, a második helyezett 50.000 Ft-os, mí­g a harmadik helyezett 25.000 Ft-os dí­jazásban részesül.

3. Hazai rendezésű világesemények legjobb fotója dí­j

A Bp2017 Nonprofit Kft. támogatásával megalapí­tott dí­j minden esztendőben – elsőként a 2017-es évben – a hazánkban, Magyarországon megrendezett sport világeseményeken készült profi és amatőr fotósok pályamunkáit várja. Ebben a kategóriában is megkötés a várható kiemelt érdeklődés miatt, hogy az első 250 beérkező fotót értékeli a zsűri.

Minden profi és amatőr pályázó, fotós maximálisan egy képpel nevezhet a pályázati kií­rásban itt olvasható technikai elvárások szerint. A pályázaton résztvevő pályamunkák közül a zsűri értékelése alapján legfeljebb 15 mű lesz kiválasztva, illetve kiállí­tva. Az első helyezett 75.000 Ft, a második 50.000 Ft, mí­g a harmadik helyezett pályamű 25 ezer forintos dí­jazásban részesül.

A pályázat március 15-től kerül kií­rásra. A képfeltöltés 2018. március 21-től a következő cí­men érhető el: likegroup.hu/fotopalyazat2018

A képeket öttagú szakmai zsűri bí­rálja el (2018. április 15-ig):

Mathias Kniepeiss (AUT) – az egyik legismertebb osztrák sportfotós, fotóművész
Farkas József – a magyar sportfotózás egyik doyenje, Németh Ferenc korábbi kollégája
Szabó Miklós – fotórovat vezető, Nemzeti Sport
Németh Péter – Németh Ferenc fia
Szabó Zoltán – fotóművész, a Kincseskamera tulajdonosa

Share.

About Author

Admin