Vancsó Zoltán: Kiállí­tás az ílomvölgy fotófilm eredeti képeiből

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amit eddig nem láthattál eredetiben – Kiállí­tás az ílomvölgy fotófilm eredeti képeiből

Nagyszerűen indul számomra 2014, már az év elején megvalósul egy régi tervem: tárlat nyí­lik az ílomvölgy-sorozat képeiből. Végre egy kiállí­tóteremben is bemutathatom az első egész estés magyar fotófilm „főszereplőit”, amelyek eredetileg hagyományos fotográfiák.

2010 óta készí­tem az újabb és újabb „bemozdulós” felvételeket, s úgy érzem, azóta életem eddigi legkimerí­thetetlenebb, egyben legkiszámí­thatatlanabb témájává vált az erdők misztikus világa. Ez a sorozatom a korábbi – többnyire fekete-fehér – képeimmel ellentétben, elsősorban nem az intellektust szólí­tja meg, hanem megfoghatatlan, ismeretlen tájakra invitál bennünket. Láthatóvá és érezhetővé tenni a láthatatlant – ezt tartom eddigi legizgalmasabb fotós projektemnek. Az ílomvölgy hatására sok minden megváltozott az életemben, kí­váncsian várom, bennetek milyen érzéseket fog kelteni.

A sorozat fontosabb képeit bemutató kiállí­tás 2014. január 15-étől tekinthető meg a Belváros szí­vében, a FUGA Budapesti épí­tészeti Központban. Nagy öröm ez számomra, és remélem, sokatokkal megoszthatom majd ezt a négy éve tartó csodát! Külön köszönöm, ha eljuttatjátok a hí­rt azoknak az ismerőseiteknek és barátaitoknak, akik szí­vesen látogatnának el egy szokatlan fotókiállí­tásra.

Vancsó Zoltán

A kiállí­tás megtekinthető a FUGA épí­tészeti központban február 9-ig.

Share.

About Author

Admin