Kiállí­tások és programok a 120 éves Mai Manóbanű

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A 120 éves Mai Manó ház számos kiállí­tással és programmal várja a látogatókat október 10-től: Vissza a műterembe, íšjat a régivel, Andrássy – Nagymező sarok, Fotóutca fesztivál.

A 120 éves Mai Manó ház a következő kiállí­tásokkal és programmal várja a látogatókat október 10-től:
(1065 Budapest, Nagymező utca 20.)

Vissza a műterembe!
Mai Manó cs. és kir. udv. fényképész retrospektí­v kiállí­tása
Kurátor: Kincses Károly, fotómuzeológus
Megtekinthető: 2014. október 10. – 2014. november 9. minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.
Mai Manó 1894-től haláláig, 1917-ig használta és lakta a házat. évente hozzávetőlegesen 3-4 ezer felvétel készült a műteremben, ez, a huszonhárom év alatt majd hatvanezer fényképet jelent. Bár csak a töredéke maradt fenn, azért ez tekintélyes életmű. Ebből válogattuk azt a háromszázat, melyet most megmutatunk. Láthatókká lesznek a tizenkilencedik század vége, huszadik eleje emberei, akik közül bármelyik lehetett volna nagyapánk, dédapánk, látjuk a másságukat, öltözéküket, azokat a pózokat, ahogy és amit üzentek akkor nekünk.

íšjat régivel
Kortárs fotók történeti eljárásokkal
Kurátor: Kincses Károly, fotómuzeológus
Megtekinthető: 2014. október 10. – 2014. november 9. minden hétköznap 14-19 óra között,hétvégén 11-19 óra között.
Szerencsére a digitális fényképezés mindent elsöprő cunamija meghagyott bizonyos területeket a fotóművészet területén, s egyre több azoknak az alkotóknak a száma, akik, elégedetlenek lévén a szoftvermérnökök által tálcán kí­nált képlétrehozási lehetőségekkel, visszatérnek az analóg fotóhoz, s ha már visszaléptek egyet, akkor mindjárt kettőt is, mert kipróbálták, tökéletesí­tik a múlt archaikus eljárásait, s dagerrotí­pián, antrakotí­pián, cianotí­pián, nedves kollódiumos lemezeken s egyebeken mutatják meg mai világunk őket érdeklő részét. A hihetetlenül érdekes képek mellett az eljárások rövid leí­rásaival is találkozhatnak majd a látogatók.

Andrássy – Nagymező sarok
Utazás a Fortepannal 1896 – 1986 között
Kurátor: Kincses Károly, fotómuzeológus
Megtekinthető: 2014. október 10. – 2014. november 9. minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.
A Fortepan.hu az egyik legjelentősebb fotográfiai felület és vállalkozás az utóbbi évek magyar fotográfiájában. Természetesnek látszik, hogy több tí­zezres gyűjteményéből olyan képeket válogattunk, melyek segí­tségével meg tudjuk mutatni a 120 éves Mai Manó Ház szűkebb és kicsit tágabb környezetét az idők változásával.
Most garantáltan még közelebb kerülhetsz a kortárs művészet egyik legnépszerűbb ágához, a fotográfiához!

Fotóutca fesztivál
Október 9. és 12. között meghosszabbí­tott nyitva tartás mellett, belépődí­j nélkül, egész nap ingyenes programokkal várjuk a fényképezés, a fotográfia iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál alatt.
Részletes program itt!

Share.

About Author

Admin