Dombovári Tibor búvárfotói a miskolci Pannon-tenger Múzeumbanű

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal meghosszabbí­tva július 31-ig lesz látható Miskolcon A Pannon-tenger Múzeumban Az én nagy kékségem cí­mmel Dombovári Tibor fotóművész ví­zalatti természetfotóiból álló kiállí­tása.

A határainkon kí­vül is csak csak Bumbi becenevén ismert fotós képei a trópusi tengerek korallszirtjeinek varázslatos világába kalauzolják el a látogatókat. A több mint száz tenger alatti fotó nagy része Pápua-íšj Guinea, Indonézia, Malajzia, Egyiptom és Kuba partjainál készült.

Dombovári Tibor operatőrként, producerként több I. világháborús adriai roncskutató expedí­cióban is részt vett, ám a trópusi tengerek élővilágának fotózásához mai napig hű maradt. Számos dí­ja mellett 2006-ban a BBC Wildlife Photographer of the Year pályázat Animal Portraits kategória I. dí­ját nyerte el, fotói a National Geograhic Magyarország magazinban is megjelentek.

A kiállí­tás megtekinthető: Pannon-tenger Múzeum, Miskolc, Görgey Artúr u. 28.

A pápua halászok egyetlen levegővel akár 30 méterre is le tudnak merülni, de csak annyi halat fognak, amennyire családjuknak szüksége van.
Pápua íšj-Guinea 2002

Palackorrú delfin család az izraeli Eilati öböl lezárt részén
Izrael 2006

Tengeri rózsában bohóchalak és a búvárhajó.
Pápua íšj-Guinea 2007


Citrom cápa az alkonyati fényekben.
Bahamák 2008
Share.

About Author

Admin