Újabb Canon EOS R5 részletek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Canon újabb részletekről lebbentette fel a fátylat az EOS R5-el kapcsolatban. Ezek szerint valóban jön a 8K@30p videó és a 12/20 kép/s-os sorozatfelvétel. A Canon közleménye alább olvasható.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újabb részletek az EOS R5 tulajdonságairól
Egyesek szerint bizonyos funkciói ‘lehetetlenek’

2020. március 13. – Pontosan egy hónappal az EOS R5 full-frame (teljes képmezős), tükör nélküli fényképezőgép fejlesztésének bejelentése után most a Canon a következő információkat hozza nyilvánosságra. A képalkotó iparág vezető márkájaként új mércét állítunk fel és megmutatjuk, mire képes a technológiánk.

A „lehetetlen” elérésével a Canon bebizonyítja, hogy a filmezés terén kiemelkedő a jelenlegi piacon. Crop nélkül, a szenzor teljes méretét kihasználva 8K (30p) videó rögzítési képességének köszönhetően a Canon EOS R újradefiniálja a „tükör nélküli” fogalmát. Emellett minden 8K módban támogatja a Canon híres Dual Pixel CMOS AF technológiáját.

Az EOS R5-ben különösen a mozgó témák fényképezését segítő AF-et továbbfejlesztette a Canon Inc.: felismeri a kutyákat, macskákat és madarakat, és nem csak az állatok szemeit, hanem a testét is, ugyanis a szemek nem mindig láthatók.

Az EOS R5 egyéb specifikációi, amelyeket ismertettünk a fejlesztés február 13-i bejelentésében:
·       12 kép/mp mechanikus zár használatával, 20 kép/mp elektronikus zárral
·       Magában foglalja a Canon által újonnan kifejlesztett, fényképezőgépbe beépített képstabilizáló rendszert, amely az objektívbe épített stabilizáló rendszerrel együtt működik
·       Támogatja az automatikus képátvitelt az image.canon felhőplatformba
·       kettős kártyanyílás a kényelem érdekében.

 

Share.

About Author

Szita Péter