Új filmes kamera a Canontól – EOS C300 Mark III

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Canon bővíti filmes kínálatát az EOS C300 Mark III-mal
Új generációs kamera innovatív DGO érzékelővel  és egy műsorközvetítésre és filmkészítésre is alkalmas  hibrid objektívvel

Bejelent továbbá két firmware-frissítést professzionális referencia monitorjaihoz és Cinema EOS system kameráihoz

2020. április 20 – A Canon Europe továbbra is elkötelezett a filmgyártás és a műsorkészítés iránt, és két új innovatív és sokoldalú termékkel segíti a műsorgyártók kreativitását. Ma mutatjuk be az EOS C300 Mark III – új generációs Cinema EOS system kamera új Super 35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output) érzékelővel, moduláris felépítéssel, és a többféle formátumban történő rögzítés képességével. A Canon felfedi emellett a CN10X25 IAS S-t – egy sokoldalú, 8K-képes 25mm-250mm 10x power zoomos CINE-SERVO objektívet kivételesen széles fókusztávolság-tartománnyal, amelyet 375 mm-re képes növelni a beépített 1,5x optikai telekonverterének használatával. Bejelent továbbá két firmware-frissítést professzionális referencia monitorjaihoz és Cinema EOS system videokameráihoz.

EOS C300 Mark III – közvetlen válasz az iparág igényeire
A nagy várakozást követően, 2015-ben megjelent EOS C300 Mark II-re épülő EOS C300 Mark III demonstrálja a Canon kiválóságát a mozgókép-innováció területén. A HDR-teljesítményt több mint 16 lépéses dinamikatartománnyal növelő új DGO érzékelővel, konfigurálható dizájnnal – amely hasonló, mint a tavaly piacra került EOS C500 Mark II – és a 4K Cinema RAW Light-ban vagy XF-AVC-ben 120 fps-sel történő rögzítés képességével a kamera különféle produkciók előállítására használható. Ezek miatt a jellemzők miatt az EOS C300 Mark III tökéletes választás azok számára, akik a dokumentumfilmektől és reklámoktól kezdve a vállalati videókig és dramatikus műsorokig mindenféle tartalmat szeretnének forgatni.
Kitűnő HDR új DGO érzékelővel
A Canon első videokamerája, amely DGO érzékelővel dicsekedhet. Ez egy új képalkotó rendszer, amely kivételesen tiszta, gyenge megvilágítás mellet is kiváló képminőséget, és kiváló HDR-rögzítési képességet kínál – az EOS C300 Mark III segítségével a szakemberek minden eddiginél szebb HDR-felvételeket készíthetnek.
Az érzékelő minden pixele két különböző erősítési szinttel, egy magassal és egy alacsonnyal kerül kiolvasásra, amelyek kombinációjából aztán egyetlen kép jön létre. A magasabb erősítésű kiolvasást arra optimalizálták, hogy tiszta részleteket rögzítsen sötét területen, míg az alacsonyabb erősítésű kiolvasást arra, hogy a világosabb területeken rögzítsen részleteket. Ha pixelszintű pontossággal kombinálják, a kép erősen és gyengén megvilágított részeinek részleteit és minőségét fenntartja és továbbfejleszti – ez lehetővé teszi a szakemberek számára a lenyűgöző 16+ lépéses magasabb dinamikatartomány elérését. Mi több, a DGO érzékelővel kompatibilis a Dual Pixel CMOS AF is, ezzel biztosítva még nagyobb kreatív szabadságot a szakembereknek.

Egy munkafolyamat bármely produkcióhoz
A EOS C300 Mark III sokoldalú, többféle formátumban történő rögzítési képessége hatékony munkafolyamatot biztosít, hogy a műsor- és filmkészítés területén felmerülő több produkciós követelménynek eleget tegyen. Az, hogy a kamera képes belsőleg rögzíteni 4K Cinema RAW Light-ban, biztosítja a RAW fájl minden előnyét az utófeldolgozás rugalmasságát illetően, ám kisebb fájlméretben – ezzel csökkentve a nagyméretű fájlokkal járó terhet és költséget. Emellett az EOS C300 Mark III képes belsőleg rögzíteni Canon XF-AVC-ben 4K DCI-vel és UHD-vel 4:2:2 10-biten, valamint 2K-ban és Full HD-ben. Nem RAW-fájlban történő rögzítéshez XF-AVC-ben a szakemberek választhatnak ALL-I-t vagy Long GOP-ot, hogy nagy tömörítéssel vegyék fel a filmet a hatékony munkafolyamat és a hosszabb rögzítési idők érdekében. Ha 2K-ban és Full HD-ban rögzítenek Super 35mm-ben, a felvétel demonstrálja a 4K érzékelő minden képességét. A rögzítés során belső méretcsökkentés következik be, hogy a felvétel a felhasználó által kiválasztott felbontáson készüljön el – ez biztosítja a kiválasztott objektívek magasabb képminőségét és kompromisszummentes látóterét annak köszönhetően, hogy a szenzor nem vág ki a képből.

Fókuszban a sokoldalúság
A szakemberek konfigurálhatják a videokamerát két különböző opcionális bővítőegységgel (EU-V1 és EU-V2) – mindkettő extra csatlakozót ad a kameratesthez, és kiterjeszti a kamera kompatibilitását különféle felvételi stílusokkal. Emellett az objektívfoglalat EF, PL és EF Cinema Lock foglalat között váltogatható anélkül, hogy a kamerát hivatalos szervizközpontba kellene küldeni – ez nagy előny az olyan szakemberek számára, akik eltérő látványvilágú produkciókat kívánnak előállítani.

Élvezze a lélegzetelállító képek rögzítését a hibrid CN10X25 IAS S objektívvel
Kiváló optikájával, kompakt dizájnjával és könnyű súlyával a sokoldalú 4K- és 8K-képes CN10X25 IAS S CINE-SERVO objektív több produkciós követelményeknek is eleget tesz. Köszönhetően a széles fókusztávolság-tartományának, és azon képességének, hogy mind műsor-, mind filmgyártáshoz konfigurálható, a Super 35mm és teljes képmezős érzékelőjű kamerákkal való kompatibilitásnak – ideális azoknak a szakembereknek, akik kiváló minőségű filmeket szeretnének előállítani számos különféle műfajban, mint pl. a dramatikus műsorok, a reklámok, a sportműsorok vagy a dokumentumfilmek. Ez az objektív remekül párosítható az új EOS C300 Mark III-hoz hasonló kamerákkal.
11 lamellás blendekialakítása révén a lágy és témát kiemelő elmosódást meleg színtónusokkal hozza létre, a kiváló képminőség és a filmszerű renderelés érdekében. Ha a Canon Cinema EOS system videokameráival használják, beleértve az EOS C300 Mark III-at, az iparág által keresett kiemelkedő képminőséget, kezelhetőséget és megbízhatóságot kínálja.

Képes számos filmkészítési helyzetet kezelni
Optikailag kiváló, filmszerű képeket állít elő, amelyek a közepüktől a külső szélükig élesek, a power zoom objektívek képesek kezelni felvételi helyzetek széles skáláját a 25mm széles szögűtől a 250 mm-es telefotó nézetig. Ez a tartomány a lenyűgöző 375mm-re növelhető a beépített 1,5x optikai telekonverterrel, amely lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy kiváló minőségű közeli képeket készítsenek a távolban zajló lélegzetelállító pillanatokról. Mi több, a beépített telekonverterrel megnövelhető az objektív képmérete, amely kompatibilissé teszi a 35 mm-es teljes képmezős érzékelőjű kamerákkal, mint pl. a Canon EOS C500 Mark II-vel: ez egy jelentős előny, amely növeli az objektív teljesítőképességét.

Flexibilis dizájn, több kommunikációs funkcióval
A CN10X25 IAS S ergonomikus meghajtóegysége leválasztható, így számos műsor- és filmkészítési követelménynek eleget tesz. Objektívfoglalata EF és Pl foglalat között változtatható, amely még nagyobb értéket és rugalmasságot biztosít a szakemberek számára. A számos olyan kommunikációs szabványnak való megfelelősége, amelyek az EF kommunikációt EF foglalattal, és a Cooke/i technológiát PL foglalattal támogatják, további támogatást és funkcionalitást biztosít, mely rendkívül előnyös azok számára, akik különféle produkciókra alkalmas kiváló minőségű objektívet keresnek. A 12 pines soros kommunikáció szintén támogatott a műsorkészítési szabványokhoz, csakúgy, mint a 20 pines csatlakozó, amely pontos objektívhelyzet-adatokat állít elő különféle virtuális rendszerek számára.

A Cinema EOS System kamera firmware-jének (alapszoftverének) frissítése
A Canon Europe ma jelenti be a firmware-frissítést Cinema EOS System kameráihoz. Az összesen 17 frissítés között az alábbiak találhatók meg:
• Hozzáadott objektívkompatibilitás az EOS C700 FF, EOS C700/C700GS, EOS C300 Mark II, EOS C200 és a ma bejelentett CINE-SERVO objektív, a CN10X25 IAS S között, hogy magába foglaljon számos támogató funkciót, mint pl. a Dual Pixel CMOS AF funkciók, kromatikus aberrációt és perifériás illuminációt javító funkció, valamint az objektív metaadatainak rögzítését.
• Az XF-AVC Long GOP és az XF-AVC Proxy rögzítési formátumokat hozzáadták az EOS C500 Mark II-hoz, hogy eleget tegyenek az iparági elvárásoknak, valamint, hogy több munkafolyamattal kompatibilissé tegyék.
• Együttes HDMI és SDI kimenet az EOS C200-zal – növeli a kamera alkalmazkodóképességét. Ennek eredményeként a szakemberek két kimeneti csatlakozót használhatnak különböző célokra, mint pl. felvevő és referenciamonitor hozzáadása, miközben belső rögzítést is végeznek.

Professzionális firmware-frissítés a kijelzőhöz
A Canon Europe frissítést jelent be továbbá professzionális 4K referenciamonitorjainak következő hét modelljéhez: DP-V3120, DP-V2421, DP-V2420, DP-V2411, DP-V2410, DP-V1711, and DP-V1710 – ezzel javítva számos funkciót és a teljesítményt a hatékonyabb 4K/HDR munkafolyamat érdekében. Az ilyen frissítések a következőket tartalmazzák:
• Javított fényerősség és kontraszt :
o A monitor fényerőssége 300nitről 600nitre nő, bekapcsolt élénkítő móddal, a fényerő maximum 1000nitre növelhető a DP-V1711 és DP-V1710 kijelzőkkel.
o A DP-V2411, DP-V1711 és DP-V1710 rendelkezik egy hozzáadott általános tompító funkcióval még bekapcsolt fényerőnövelés mellett is, és akár 1,000,000:1 kontrasztarányt is képes elérni.
• A .cube LUT fájlformátum támogatása:
o Most már támogatja a 3D-LUT/1D-LUT fájlok olvasását a .cube fájlformátumban, melyet a videókészítés területén széles körben alkalmaznak.
• Javított koordináció a RED Digital Cinema digitális mozikameráival:
o Most már a RED Digital Cinema kamerái videójeleinek HDR (PQ)/SDR-be történő konvertálására szolgáló LUT előbeállítások két típusát támogatja.
• A funkciók továbbfejlesztése a szerkesztési műveletek támogatása céljából:
o A felvételi vagy szerkesztési eljárások során ellenőrizni lehet majd a pixelek XY színezeti értékét, valamint a koordináta pozíciót a ITU-R BT.2020 színtartományú videó színezeti diagramján

Ezen kívül a Canon Europe ma jelenti be a CJ18ex7.6B KASE-t – egy kompakt és könnyű, kivételes teljesítményre képes, könnyen kezelhető és megfizethető, műsorkészítésre alkalmas 2/3” 4K zoomobjektívet. A Canon Inc. emellett az EOS R5 több specifikációját is közzé teszi annak hivatalos megjelenése előtt – megerősítve, hogy a tükör nélküli EOS R System fényképezőgéppel kényelmesen lehet majd felvételeket készíteni magas színvonalú filmes produkciókban.

Az EOS C300 Mark III várhatóan júniustól, a CN10X25 IAS S pedig várhatóan júliustól lesz kapható.

Az új termékekről itt találhat további információkat:
https://www.canon.hu/video-cameras/eos-c300-mark-iii/

EOS C300 Mark III főbb jellemzői:
• Új, Super 35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output) érzékelő
• 16+ lépéses dinamikatartomány
• 4K 120P nagy sebesség támogatva
• Több belső rögzítési opció:
• 4K Cinema RAW Light 10-bit vagy 12-bit
• 2K RAW rögzítés Super 16mm Crop-ban, 10-bit vagy 12-bit
• XF-AVC (MXF) rögzítés, 4:2:2 10-bit ALL-I vagy LongGOP
• Akár 120P 4K RAW vagy XF-AVC rögzítés, akár 180P akár Super 16mm crop 2K/FHD-ben.
• A felhasználó által cserélhető objektívfoglalattal (EF, PL vagy EF Cinema Lock)
• Rugalmas, moduláris design opcionális bővítőmodulokkal és EVF-vel
CN10X25 IAS S főbb jellemzői:
• 4K és 8K kamera-kompatibilis képminőség
• 25mm-es széles látószög és 10x nagy teljesítményű zoom
• Belső 1,5x telekonverter
• Leválasztható meghajtóegység
• Cserélhető EF és PL foglalat
• Az objektív és a kamera közötti kommunikációs funkciója révén kommunikációs szabványok széles skálájához megfelelő, a hozzáadott élmény érdekében.
-Vége-

Termékinformáció bővebben: canon.hu

Szeretettel várjuk a Canon Magyarország közösségi oldalain:

A Canon Európában
A Canon Inc. a világ egyik legismertebb és legkedveltebb márkája a képalkotó technológiák és szolgáltatások világában. Stratégia központja a Canon Europe szervezet, amely tevékenységét 120 országra végzi, 18.000 munkatárssal, a Canon globális bevételeinek mintegy a negyedét termelve. Az 1937-ben alapított Canon küldetése már 80 éve a képalkotás tökéletesítése. Erre irányulnak beruházásai és akvizíciói és növekedési céljai is. A fényképezőgépektől a kereskedelmi nyomtatókig és üzleti tanácsadástól az orvosdiagnosztikai technológiákig a Canon megoldásaival és termékeivel a felhasználók életét gazdagítja. A cég mindennapi működését a Kyosei filozófia határozza meg: „Együtt élni és dolgozni a közös jóért”. A Canon Európában is a fenntartható üzleti növekedés jegyében működik, figyelve a környezet-terhelés minimalizálására saját és ügyfelei területén.

Share.

About Author

Szita Péter