Tükör nélküli kamerarendszert készített a Phase One

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elsősorban a tájkép- és építészeti fotósokra célozva új kamerarendszert készített a Phase One. Az XT kamerára hátulról a cég meglévő 100 vagy 150 megapixeles hátfalai rögzíthetők, előröl pedig központi záras objektíveket fogad, amelyekből három Rodenstock modell érhető el jelenleg 23, 32 és 70 mm-es gyújtótávokkal. A kameraváz eltolási lehetőséget ad, így könnyen megoldhatók vele a perspektívakorrekciós feladatok.

Sajtóbejelentés:
Koppenhága, 2019. szeptember 10.
A Phase One bejelentette az XT kamerarendszert, amely új, minőségi határokat nyitott a tájképfotózás számára. Kényelemre és precizitásra tervezték. Az XT a legmagasabb minőségű, középformátumú kamerát csomagolja egy utazóbarát kialakításba. A Phase One IQ4 Infinity platform teljesítményével és Rodenstock lélegzetelállító optikáival az XT lett a legkompaktabb digitálisan integrált fullframe-középformátumú kamera.
„Az XT kamerarendszer tökéletesen ötvözi a rendkívüli képminőséget a fényképészeti technológiával. Sokoldalú, rugalmas és rendkívül intuitív a használata. Különálló egységek alkotják, amelyek digitálisan kommunikálnak egymással. A kompakt méretű XT-t könnyű használatra tervezték így a fotós a pillanat megörökítésére összpontosíthat.” – Drew Altdoerffer, Phase One termékmenedzser .
„Szeretem az XT-t. A Phase One IQ4 hátfal, a kompakt fényképezőgép-váz és a hihetetlen optikák kombinációja az, amire igazán szükségem van. Könnyen hordozható rendszer, hiszen egy kamerával és két optikával a válltáskámban még mindig azt érzem, hogy alig cipelek bármit is.„ – Reuben Wu, képzőművész tájképfotós.
A Phase One képes arra, hogy a fotográfia hagyományait egységbe forrassza a csúcstechnológiával, a finommechanikai megoldásokkal, mindezt a letisztult dán design szellemiségében. Az Infinity platform és a későbbiekben megjelenő objektívek lehetőséget biztosítanak további eszközök és megoldások integrálására. Mindez túlmutat a tájképfotózáson és további hagyományos fotós kategóriákban nyit majd új távlatokat.

Részegységek – Páratlan technológia
Az XT kamerarendszer a legmagasabb minőségű komponenseket integrálja:

  • A Phase One IQ4 150MP, IQ4 150MP Achromatic vagy IQ4 100MP Trichromatic, az Infinity Platformra épülve.
  • Az XT kamera váz kizárólag a Phase One IQ4-hez készült. Intuitív ergonómiával és egyszerű kezelőszervekkel rendelkezik, beleértve a kétfunkciós exponálógomb, amelyet a jövőbeli bővítre és testreszabhatóságra terveztek.
  • A Phase One eszköztára három új, a Rodenstock által gyártott optikával bővült. Az összes objektív fel van szerelve a Phase One új, digitálisan integrált, X-redőnyével (intelligensen vezérelt elektromágneses redőny):
    Az XT – Rodenstock HR Digaron-S 23mm f/5.6 a rendelkezésre álló legjobb minőségű ultra-nagylátószögű optika
    Az XT – Rodenstock HR Digaron-W 32 mm f / 4 kivételes minőségű nagylátószögű optika, nagy képkörrel és szinte torzítás nélkül
    Az XT – Rodenstock HR Digaron-W 70mm f / 5.6 normál fókusztávolságú objektív, kifogástalan képminőséggel és nagy képkörrel
  • Az XT kamerarendszer a 24mm-es eltolással teljes mértékben kihasználja a Rodenstock lencsék előnyeit, mind az X, mind az Y tengelyen. Az eltolás mozgása lehetővé teszi a fotósnak a perspektivikus torzítások kijavítását. Arra is használható, hogy hatalmas felbontású/léptékű panorámaképeket készítsen. Az XT váz intelligensen integrálja az eltolási pozíciót a képfájlba későbbi referencia céljából.


Elérhetőség és árazás
Az XT kamerarendszer már a Phase One partnerein keresztül elérhető világszerte:
https://www.tripont.hu/phaseone
www.phaseone.com

Minden kamerarendszerre 5 éves garancia vonatkozik, beleértve a korlátlan optika használatot a jótállási időszakra.

Share.

About Author

Szita Péter