Sony DSC-RX100 III

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Sony ismét megújí­totta okoskompaktját. A harmadik kiadás legnagyobb újdonsága a vázból felugró elektronikus kereső, valamint a zoomobjektí­v f/1,8-2,8-ra növelt fényereje.

Az OLED tí­pusú elektronikus kereső felbontása 1,44 millió képpont, nagyí­tása pedig 0,59-szeres, és a szenzorra jutó kép 100 százalékát mutatja. A szenzor egyébként továbbra is egy 1-colos 20 megapixel felbontású hátsó megvilágí­tású CMOS.
Az objektí­v ekvivalens gyújtótávolság-tartománya az elődmodelleknél 28-100 mm volt, amelyet most 24-70 mm-re csökkentettek. Ennek következtében f/4,9-ről f/2,8-ra növelhették a tele-tartomány fényerejét. Az új, nagyobb látószöget kí­náló objektí­v optikai képstabilizátort is kapott.
A legrövidebb záridő csupán 1/2000 s, ezért a gép kapott egy három fényértékes bekapcsolható semleges szürke szűrőt is.
A hátoldalon található képernyő dönthető és majdnem 180-fokban felhajtható, í­gy a manapság divatos önarckép-készí­tés is megoldható.
Az RX100 III-ban van beépí­tett WiFi és NFC modul, amelyek segí­tségével a gyors adatátvitel és az okos eszközökről való távirányí­tás is lehetséges.
Az emlí­tett újdonságok mellett a mozgóképek terén is történt előrelépés. A videók felbontása ugyan nem nőtt, az adatfolyam viszont 50 Mb/s-ra növekedett XAVC S formátumban.
A Sony DSC-RX100 III júniustól lesz kapható körülbelül 800 dolláros kezdő áron.

Share.

About Author

Admin