Sajtófotó 2020 pályázat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az idei Sajtófotó Pályázat idei képeiből láthatnak egy válogatást. Koszticsák Sziárd-MTI/MTVA: A japán Kazuyasu Minobe (b) és Andrásfi Tibor a WestEnd párbajtőr Grand Prix, Budapest elődöntőjében a BOK Csarnokban 2019. március 10-én.

39. MAGYAR SAJTÓFOTÓ PÁLYÁZAT

Budapest, 2020. december 14.
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya meghirdeti a 39. Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra elsősorban a hazai és határon túli sajtó munkatársainak jelentkezését várjuk, de – a korábbi évekhez hasonlóan – a pályázat nyitott mindenki számára. A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb éves seregszemléje. Az egyetlen olyan hazai rendezvény-sorozat, amelyet 39 éve történt alapítása óta minden évben megrendeznek .   A COVID19 vírus okozta járvány és a szükséges, ámde a mindennapi életet megnehezítő intézkedések miatt a pályázat beadási határideje 2021. február 28.
A világjárvánnyal kapcsolatos fotókat a megszokott kategóriákba várjuk.
A pályázatra jelentkezni 2020. január 1. – december 31. között készült képekkel lehet a hírkép és a képriport kategóriában. Ez az időbeli korlátozás nem érvényes a többi sorozat-kategóriára, ahol több éven átívelő anyagokat is elfogadunk, de ezekben is kell, hogy szerepeljen 2020-ban készült felvétel. A pályázatra korábbi években díjat nyert fotó nem adható be. A Magyar Sajtófotó Kiállításon már szerepelt, nem díjazott képekből négynél több nem adható be a versenyre. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból, az utóbbi legfeljebb 10 képből állhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:
1. Hír-, eseményfotó
2. Képriport
3. Mindennapi élet (egyedi)
4. Mindennapi élet (sorozat)
5. Emberábrázolás-portré (egyedi)
6. Emberábrázolás-portré (sorozat)
7. Művészet (egyedi)
8. Művészet (sorozat)
9. Sport (egyedi)
10. Sport (sorozat)
11. Természet és tudomány (egyedi)
12. Természet és tudomány (sorozat)
13. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi)
14. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat)

Pályázni kizárólag online módon lehet a Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos honlapján, a https://39.sajto-foto.hu oldalon. A pályázat és a zsűrizés technikai lebonyolítását az eContest pályázatkezelő rendszer támogatja, ez a rendszer biztosítja a zsűrizés anonimitását és átláthatóságát is.
Képeket feltölteni – bejelentkezés vagy regisztráció után – 2021. január 20-án déli 12:00 órától 2021. február 28. 24:00-ig lehet. A feltöltött pályázati anyagokat a jelentkezési határidőn belül a pályázók szabadon módosíthatják. A feltöltött pályaművek a zsűri által történt előválogatást követően válnak nyilvánossá a honlap látogatói számára. A pályamunkákat a kiíró által felkért zsűri, előzsűrizés után, bírálja el.
A legjobb képekből Az év fotói címmel kétnyelvű könyv készül.
A pályázat anyagából tervezett kiállítást 2021-ben a koronavírus járvány miatt hozott intézkedésekhez igazodva mutatjuk be több helyszínen is.
A részletes kiírást 2021. január 15-én tesszük közzé a https://39.sajto-foto.hu oldalon.

Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya

Gráf Orsolya- szabadfoglalkozású: Porfelhőlovag II. Szvoboda Bence a Zselickislakon megrendezett, Magyarország Nyílt Nemzeti GOLD FREN – MOTO COMPLET Motocross Bajnokság és kupa sorozaton

Gémesi Balázs- Mediaworks: Eke Ákos bukása a kunmadarasi dragbike országos bajnokság futamán

Balogh Dávid- szabadfoglalkozású: Bajnokcsapat. A Fradi megszerezte 30. bajnoki címét.

Kerkes M. István- szabadfoglalkozású: Beteg kutya. A juhászkutyakölyök megbetegedett, nem tudott járni. Sándor a juhász kabátja alatt melengette amig az állatorvos meg nem érkzett.

Kerkes M. István- szabadfoglalkozású: Hazafelé. A kecskepásztor frissen vásárolt kecskét húz hazafelé.

Röhrig Dániel- AtádHír.hu: Magyarország jobban teljesít. Ételosztásra váró emberek egy kapualjban. Kaposvár 2019.

Bobcsér Orsolya szabadfoglalkozású: Felrobban az atombomba, de ő csak fejen áll. Felhőszakadás, szélvihar és jégesőkisérte légzuhatag csapott le 2019 augusztus16-án Siófok-Szabadifürdőre.

Koncz Márton- Origo.hu: Balaton Sound 2019

Vasvári Tamás- MTI/MTVA: Habparty a Balato Sound Fesztiválon. 2019.

Mohos Márton- 24.hu: Palvin Barbara Tombor Zoltán Hazafelé című kiállításának megnyitóján

 


Kovács Tamás- MTI/MTVA: Pataki Ági fotómodell, producer arca tükröződik az őt ábrázoló képen Tóth József Füles fotóművész Legendás fotómodellek a XX. századból című fotókiállításának sajtóbejárásán a budapesti Klebelsberg Kultúrkúriában 2019. február 7-én. 

Share.

About Author

András Bánkuti