Pályázat kulturális-művészeti területen a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kissé késve, de végre megjelent.

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen (építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, népművészet, színházművészet, zeneművészet, művészetelmélet) fő tevékenységet végző egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek (pályázat kódja: MMA-20-MHM), valamint civil és egyéb (gazdálkodó) szervezetek részére (pályázat kódja: MMA-20-OMM), működési költségeik támogatására.

A koronavírus világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló 1290/2020. (VI. 5.) Korm. határozat alapján 400 000 000 Ft áll rendelkezésre az alábbiak szerint:

  1. a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén 135.000.000 Ft,
  2. a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemély esetén 265.000.000 Ft.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Az elnyerhető támogatás összege: 300.000–500.000 Ft.
Ugyanezen kormányhatározat alapján 450 000 000 Ft áll rendelkezésre az alábbiak szerint:

  1. a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén 150.000.000 Ft,
  2. a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén 300.000.000 Ft.

legfeljebb 1.500.000 Ft-ig elnyerhető támogatás összegének alapjául a pályázó szervezet előző évi árbevétele szolgál.
Támogató a pályázatokat mindkét esetben a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadja be.
A támogatási igény az alábbi linken keresztül, az MMA pályázati rendszerébe lépve

  • Budapest és Pest megye tekintetében 2020. július 31-től 2020. augusztus 14-ig,
  • egyéb megyék tekintetében 2020. augusztus 17-től augusztus 31-ig nyújtható be.

http://tamogatas.mma.hu/Login

A részletes pályázati kiírás a www.mma.hu honlapon, a Pályázatok menüpont alatt érhető el. A pályázattal kapcsolatban további információk a tamogatas@mma.hu e-mail-címen kérhetők.

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy a beadási határidők nem azonosak területileg. Annak érdekében, hogy a megfelelő régióban és a megfelelő időben nyújtsák be a pályázatukat, kérjük, figyelmesen olvassák el a kiírásokat!
Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy abban az esetben, ha nem megfelelő régióban érkezik be a pályázat, az automatikusan érvénytelenné válik, átirányításra nincs lehetőség.

Beérkező levelek
x
Share.

About Author

András Bánkuti