Nikon D3300

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Nikon új belépőszinű tükörreflexest jelentett be. A D3200 utódja optikai aluláteresztő szűrő nélküli 24 megapixeles szenzorral és új képfeldolgozó processzorral rendelkezik. Az új 18-55 mm-es kitobjektí­v kisebb és könnyebb, mint elődje.

Sajtóbejelentés:

Egyszerűen nagyszerű: örökí­tse meg a pillanat szépségét az új Nikon D3300 fényképezőgéppel

Amszterdam, Hollandia, 2014. január 7. A Nikon ma bejelentette D3300 nevű új, belépő szinű digitális tükörreflexes fényképezőgépét, amellyel egyszerűen megörökí­thető az igazán fontos pillanatok hangulata.
A kisméreű és könnyű Nikon D3300 nagy teljesí­tményű, kényelmesen hordozható és egyszerűen használható, í­gy remek eszköz az elsőrangú, digitális tükörreflexes fényképezőgépektől megszokott képminőségű felvételek bonyodalmak nélküli készí­téséhez.
A gyenge fényes helyzetektől a csodálatos portrékig a Nikon sokat dicsért íštmutató módja továbbra is megkönnyí­ti a fotós munkáját; elvégzi a szükséges beállí­tásokat, í­gy ön nagyszerű fényképeket és videókat készí­thet. A D3300 figyelemre méltó funkcióival részletgazdagabb, tisztább képeket készí­t, különösen a nagy ISO beállí­tások mellett, sötét helyzetben. A továbbfejlesztett elemek közé tartozik a 24,2 megapixeles CMOS-érzékelő, amelyet optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül terveztek; a szélesebb érzékenységtartomány (ISO 12 800-ig); a Nikon nagy teljesí­tményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere; valamint a gyorsabb, akár 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel.
Ezenfelül az új NIKKOR szettobjektí­v is meglepően kisméreű, í­gy a Nikon D3300 szett sokkal jobban hordozható elődjénél; a Nikon vezeték nélküli mobiladapterének használatával pedig megoszthatja gyönyörű felvételeit, amelyek szépségükkel kiűnnek majd a közösségi webhelyek okostelefonos képtengeréből.
Marina Gurevich, a Nikon Europe haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Legyen szó a családi életről vagy a diáklét kalandjairól, a Nikon D3300 kiűnő választás azok számára, akik most kezdik utazásukat a digitális tükörreflexes fényképezés világában. Az íštmutató mód páratlan könnyebbséget jelent, a nagy felbontású érzékelő és nagy ISO erős kombinációja pedig olyan képminőséget állí­t elő, amely messze felülmúlja a kisebb teljesí­tményű gépekkel készí­tett felvételekét. A D3300 még a fényképek mobileszközökön keresztül való megosztására is kí­nál opciót – ezzel a géppel az ön történetei is megkapják majd az őket megillető figyelmet.”


Hihetetlen képminőség
A képérzékelő a fényképezőgép szí­ve. A D3300 pedig meglehetősen nagyszí­vű fényképezőgép. A 24,2 megapixeles érzékelő szándékosan nem tartalmaz aluláteresztő optikai szűrőt, ezért a gép még a legfinomabb részleteket és textúrákat is lenyűgözően éles felvételeken képes megörökí­teni. A képek figyelemre méltóan tiszták, különösen a NIKKOR objektí­vvel készültek. A D3300 nagy teljesí­tményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere, valamint a széles fényérzékenység-tartomány (amely ISO 12 800-ig terjed, és 25 600 egyenértékig kiterjeszthető) jóvoltából kivételesen szép és tiszta, gazdag tónusokkal rendelkező képeket készí­thet még gyenge fényben, nagy ISO beállí­tásokkal is. A gyors akciót, tovaűnő pillanatokat, röpke arckifejezéseket éppen a megfelelő pillanatban kaphatja el a gyors, 5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétellel. és történjenek bármilyen gyorsan a dolgok, az élesség mindig pontos lesz, mert a gép 11 pontos AF-rendszere egy kereszt tí­pusú központi érzékelőt is tartalmaz a még nagyobb pontosság érdekében.
íštmutató mód: lépésekre lebontott segí­tség
A Nikon hí­res íštmutató módja önből is kihozza a fotográfust. A lépésenként végigvezető, érthető magyarázatokat és inspiráló mintaképeket tartalmazó íštmutató mód pontosan megmutatja a nagyszerű fényképek és videók készí­tésének titkát a kezdőknek, valamint azoknak, akik szeretnék továbbfejleszteni tudásukat. A fényképezőgép tetején található módválasztó tárcsával egyszerűen elérhető íštmutató mód segí­tségével elsajátí­tható a fényképezőgép beállí­tása, valamint a fényképezés, a visszajátszás, a törlés és még a képek retusálása is. Az igyekvő fotósok azt is megtanulhatják, hogyan lehet csodálatos portrékat készí­teni elmosódott háttérrel, kimereví­teni a mozgást, vagy gyenge fényben is éles képeket rögzí­teni. Az íštmutató mód megkérdezi a fotóstól, hogy milyen tí­pusú képet vagy videót szeretne készí­teni, ezért sokan úgy tartják, hogy képes önbizalmat ébreszteni a kezdő felhasználóban, illetve bárki számára egyszerűvé teszi a fő funkciók és vezérlők használatának megtanulását anélkül, hogy közben a használati útmutatót kellene böngészni.


Speciális hatások
A fényképezőgép beépí­tett Speciális hatások módjának köszönhetően könnyedén művészi effektusokkal láthatja el fényképeit és videóit. 13 különféle effektus közül választhat; szórakoztatóvá válik az egyedi megjelenésű fényképek és videók készí­tése. Az opciók között megtalálhatók az alábbiak: Pop, amely a szí­ntelí­tettség növelésével élénkí­ti a szí­neket; Játékkamera, amely retro hatást kelt; valamint az Egyszerű panoráma, amely látványos panorámaképeket készí­t tájakról és városi látképekből. Az effektusok rendkí­vül egyszerűen alkalmazhatók, és hatásuk fényképezés közben, valós időben ellenőrizhető a nagyméreű LCD-monitoron.


A teljes HD videók öröme: D-videó
A Nikon D3300 nemcsak a nagyszerű képek készí­tését könnyí­ti meg, a fényképezőgéppel lenyűgöző videókat is készí­thet rendkí­vül egyszerűen. A fényképezőgép D-videó funkciója akár 50p/60p képkockasebességgel is képes teljes HD videókat rögzí­teni, állandó automatikus élességállí­tással – ez azt jelenti, hogy a felvételek még akciódús jelenetek esetén is gördülékenyek maradnak, ráadásul kiemelkedő élesség és képtisztaság jellemzi a felvett videót. A videofelvétel gomb megnyomásával egyszerűen indí­thatja a felvételt, mí­g a beépí­tett sztereó mikrofon – valamint a Nikon külső ME-1 sztereó mikrofonjával való kompatibilitás – révén olyan videókat rögzí­thet, amelyek nem csupán látványvilágukban, hanem hangzásukban is kiválóak.
Egyszerű csatlakoztathatóság
A Nikon D3300-zal készí­tett képeket a fényképezőgépről közvetlenül iOSTM vagy AndroidTM rendszerű intelligens eszközre lehet küldeni1, ahonnan azok egyszerűen feltölthetők a közösségi webhelyekre, például a Facebookra, az Instagramra vagy a Twitterre. A remek képminőségnek köszönhetően az ön felvételei bizonyosan felhí­vják magukra a figyelmet! A Wi-Fi funkció a képek készí­tésénél is hasznos segí­tséget jelent, mert az intelligens eszköz képernyőjén ellenőrizhető az éppen készülő kompozí­ció, lehetővé válik a fényképezőgép távvezérlése, illetve remek önarcképek is készí­thetők ezzel a módszerrel.


Intelligens design, értelemszerű használat
A Nikon elsőrangú ergonómiája, a jól átlátható menük és a gyakran használt funkciók (például a D-videó és az élő nézet) számára elhelyezett külön gombok igazán egyszerűvé és magától értetődővé teszik a gép használatát. A 7,5 cm-es, széles megtekintési szögű, 921 000 képpont felbontású LCD-monitor nagy tisztasággal jelení­ti meg a képeket, a fényképezőgép hátoldalán található, új „i” gombbal pedig felvételkészí­tés közben gyorsan, a főmenü átugrásával módosí­thatja a beállí­tásokat. A tiszta, széles képet adó optikai kereső (amelynek képfedése körülbelül 95%, nagyí­tása pedig 0,85x) egyszerűvé teszi a tökéletesen időzí­tett fényképek készí­tését, különösen akkor, ha távolról fényképez gyors akciót. A D3300 újdonsága, hogy a kereső használatával dolgozó fotós választhat a klasszikus és a grafikus felület között; utóbbi animált jelzésekkel teszi még értelemszerűbbé a gép használatát.
Kisméreű rendszer
A Nikon D3300-at visszafogott méret, de annál jobb képminőség jellemzi – digitális tükörreflexes fényképezőgép használata sosem volt ennyire vonzó. Az új, kisméreű és behúzható NIKKOR 18-55mm VR szettobjektí­vnek köszönhetően a D3300 sokkal kisebb és hordozhatóbb rendszer, mint számos más digitális tükörreflexes fényképezőgép. A könnyű váz tömege mindössze kb. 410 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül). A fényképezőgép fekete, vörös és szürke szí­nben kapható. A kis géphez képest nagyméreű, kényelmes markolat stabil fogást tesz lehetővé.


NIKKOR, vaku és rendszerkompatibilitás
A Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgéppel, í­gy a Nikon D3300 modellel való fényképezés egyik legnagyobb előnye, hogy kompatibilis a Nikon NIKKOR objektí­vjeinek széles választékával, valamint egy sor nagy teljesí­tményű, mégis egyszerűen használható rendszertartozékkal. A NIKKOR objektí­vek világszerte méltán hí­resek optikai teljesí­tményükről, a D3300 pedig kompatibilis a DX-formátumú objektí­vek teljes választékával. Az általános használatra vagy utazáshoz ideális, kompakt zoom objektí­vektől a csodálatos háttérelmosódást (bokeh) produkáló, gyors fix objektí­veken át a nagy látószögű és mikro objektí­vekig minden fényképezési helyzethez található megfelelő objektí­v. Bármelyiket választja közülük, a rugalmas precizitás jóvoltából a legtöbbet hozhatja ki a fényképezőgép 24,2 megapixeles felbontásából; élénk szí­nű, nagy kontrasztú fényképeket készí­thet, vagy moziszerű effektusokkal kí­sérletezhet videofelvétel közben. Az objektí­vek mellett érdemes megemlí­teni a Nikon SB-300 vakut, amely kisméreű és könnyű, és egyszerű megoldást kí­nál a kezdők számára a szépen megvilágí­tott felvételek elkészí­téséhez. Használatával hatásosabbá teheti a nappali képeket, szebbé az alkonyati felvételeket, és jobban kiemelheti a téma részleteit még az ellenfénnyel nehezí­tett szituációkban is.


A fő jellemzők összefoglalása
• 24,2 megapixeles, DX-formátumú érzékelő optikai aluláteresztő szűrő nélkül
• íštmutató mód: érthető, lépésekre lebontott segí­tség
• Remek gyenge fényes teljesí­tmény: ISO 100-12 800 (ISO 25 600 egyenértékig kiterjeszthető)
• Gyors és nagy teljesí­tményű EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer
• 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
• Borotvaéles, 11 pontos AF-rendszer, középen kereszt tí­pusú érzékelővel
• 420 képpontos RGB fénymérő-érzékelő a Nikon Fényképezési helyzetfelismerő rendszerével
• D-videó: teljes HD videók rögzí­tése akár 50/60p sebességgel
• Beépí­tett mikrofon és kompatibilitás a Nikon ME-1 sztereó mikrofonnal
• Egyszerű vezeték nélküli kapcsolat: a Nikon Wu-1a mobiladapterrel
• Speciális hatások mód: 13 különleges effektus állóképekhez és videókhoz
• 6 motí­vumprogram mód
• Nagyméreű LCD-monitor: 7,5 centiméteres, széles megtekintési szögű, 921 000 képpont felbontású
• Optikai kereső kb. 95%-os képfedéssel és 0,85x nagyí­tással
• Kisméreű és könnyű váz: kb. 124 x 98 x 75,5 mm. Tömege mindössze 410 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
• Kisméreű, behúzható szettobjektí­v: AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II
• Stabil markolat a biztonságos kezeléshez
• Háromféle szí­nben kapható: fekete, vörös és szürke
• Bőví­thető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektí­vek teljes választékával és a belépő szinű Nikon vakukkal
1 iOS és AndroidTM alapú intelligens eszközökkel kompatibilis. A funkció használatához külön alkalmazás futtatása szükséges, amely ingyenesen letölthető a Google PlayTM, illetve az Apple App StoreTM áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.
Amennyiben a Nikon dí­jnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre:

www.nikon.hu

Share.

About Author

Admin