Megújult a Fortepan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elindult a megújult Fortepan, egyelőre béta változatban, de gyönyörű és jól kezelhető formában! A beta.fortepan.hu oldalon a régiek mellett immár 2000 új kép is elérhető, a következő napokban pedig 5000-re bővül az újdonságok száma. Tamási Miklós Fortepan-alapító levele alább olvasható.


Kedves Barátaink!

Ma este elindult az új Fortepan.
Nincs még kész, ezért egy ideig a neve, pontosabban a link is más: https://beta.fortepan.hu/ . Úgy tervezzük, hogy a következő két hónapban folyamatosan alakul, bővül majd. Nem csak képekkel és adatokkal, de új funkciókkal is. (A teljes átállásig a régi Fortepan is működik, párhuzamosan a bétával.)
A honlapot Gazdik Richárd web-tervező és Négyesi Károly szoftvermérnök építették. Nem tudom, hány munkaórát töltöttek vele, szerencsére ők sem számolták.
A tavalyi átépítésünk sajnos nem alakult jól, ezért nyár végén lényegében tetszhalott állapotba került a Fortepan. Kívülről úgy tűnt, hogy működik, valójában nem tudtunk új fotókat és adatokat feltölteni. Károly és Richárd, látva a teljes szétesettségünket, fejükbe vették, hogy építenek egy teljesen újat. Milyen jó, hogy bedöglött a régi – mondhatnánk most.
Néhány, a régi oldalon megszokott funkció egyelőre itt nem érhető el. Nincs még angol változatunk, részletes keresőnk, egyelőre címkézni se lehet és a saját listák sem élnek még. Utóbbiak természetesen működnek majd és nem vesznek el a belépési adatok sem. A régi oldalon megszokott nagyképes nézet is megjelenik később, tudjuk, hogy sokan ezzel azonosítottak minket. Pillanatnyilag a legfontosabbnak az tűnt, hogy a több mint fél év alatt kapott és feldolgozott képeket elkezdhessük feltölteni és a Megfejtő Fórum is új életre keljen. 5000 fotó várható a következő napokban, ebből 2000 már most is böngészhető. Nézzenek bele!
Biztos sokan megszokták a régi, egyszerűen használható lépegetős-ugrálós Fortepant. Mára a legjelentősebb fotóarchívumok egyike lettünk, nem lehetett tovább halogatni a gyorsabb, biztonságosabb háttér és a többféle böngészésre, keresésre építő kortárs felület megépítését. Szerintünk nagyon jó irányba mozdultunk, amit elsősorban Ricsinek és Karesznek szeretnénk megköszönni!
Most tehát lélegzetvételnyi szünet koccintással. De érdemes lesz a következő hetekben is figyelni minket, mert minden nap egy kicsit jobb lesz a Fortepan.

barátsággal:
Tamási Miklós

Share.

About Author

Szita Péter