Megjött a Sigma első L-bajonettes kamerája

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Panasonic után most a Sigma is bemutatta L-bajonettre épülő full-frame kameráját, az fp-t. A 24 megapixeles meglepően apró méretű fényképezőgép meglehetősen kompakt méretekkel rendelkezik.

Ez a fényképezőgép még nem a Sigma-specialitásának számító Foveon szenzorra, hanem egy hagyományos, Bayer elrendezésű, BSI-CMOS érzékelőre épül, amely kontrasztérzékelős élességállítást alkalmaz. A meglepően kis méretű, mindössze 370 grammos kamera időjárásálló szigetelésű vázat kapott és 3,2 colos érintőképernyővel van felszerelve. Érzékenysége ISO 100-től ISO 25 600-ig terjed, 14 bites DNG képeket is ment, valamint 18 kép/s-os sorozatfelvételre képes. Az FP-t elsősorban videós vagy drónos felhasználásra szánják, de megtalálható rajta minden kezelőszerv, így kiegészítő rig néklkül is lehet vele fotózni vagy videózni.

Mellette egy 35mm-es f/1,2 fényerejű enyhe nagylátót, egy 14-24mm-es f/2,8-as nagylátó zoomot és egy kicsi és könnyű 45mm-es f/2,8-as alapot is bejelentettek az L-rendszerhez. Ez utóbbi kitűnő párosítás lehet az fp kamerához.

Share.

About Author

Admin