Megjelent a Digitális Fotó Magazin 2021. január-februári száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A legfrissebb kameratesztek a Digitális Fotó Magazinban

A Digitális Fotó Magazin 2021. január-februári számában a középformátum került a fókuszba, de kipróbáltuk a Canon sikergyanús 50 mm-es RF objektívjét és a Nikon profi nagylátó Z-zoomját is! A nagy szenzor kedvelői számára leteszteltük, hogy mit is tud valójában a Fujifilm GFX100 teljesen új, 400 megapixeles pixel-shift üzemmódja. Jutott mellé még két objektívteszt (GF 30 és 50mm), valamit két GF-teleobjektív bemutató is. Kipróbáltuk a Hasselblad különleges 907x kameráját a hozzá tartozó 50 megapixeles hátfallal, és rendszer alapobjektívjét is, az XCD 45mm f/3,5-öt is. A full-frame fotósok sem maradnak teszt nélkül, laborunkban járt a Canon vadonatúj RF 50 mm-es f/1,8-as STM alapja és a Nikon 14-24 mm-es f/2,8-as profi nagylátó zoomja is. További tesztjeink és bemutatóink: Panasonic G100, a legjobb felhőtárhelyek, iPhone 10 Pro Max, Orbitvu automatikus tárgyfotó rendszer, Loupedeck CT, XP-Pen Artist 12 Pro grafikus tábla.

Hasselblad 907x fényképezőgép

Fujinon GF 30 mm f/3,5 R WR, Nikkor Z 14-24 mm f 2,8, Canon RF 50 mm f 1,8 objektívek

Új fotós trendek és kihívások 2021-re

A Digitális Fotó Magazin 2021. január-februári számában adunk 10+1 jó ötletet 2021-re azoknak, akik szeretnének valami érdekeset vagy valami mást fotózni, vagy egyszerűen csak nincs új ötletük az újévre. Részletes és látványos cikkben mutatjuk be, hogy a focus stacking nem csak a makrósok eszköze. Ugyanolyan jól jöhet éjszakai tájképfotózásnál is. A cikkben minden lépést elárulunk! Trendelemzőnkben összefoglaljuk a 2020-as trendeket és előre is tekintünk, hogy vajon a 2021-es év jobb lesz-e a gyártók és fotósok számára. Fotográfia rovatunkban a fekete-fehér tájképfotózás kapcsán tesszük fel a kérdést, hogy létezik-e kritikus szemléletű tájfotózást? A válaszért érdemes elolvasni hatoldalas, gazdagon illusztrált cikkünket. Nem maradtak ki természetesen a tesztek sem, akár középformátum, akár full-frame, akár Micro 4/3, a Digitális Fotó Magazinban mindről találhat érdekes cikkeket!

Focus stacking az éjszakában Fotó: Hoszang Péter

A legjobb fotók a Digitális Fotóban

fotó: Pal Hansen

A Digitális Fotó Magazin 2021. január-februári számában teljes terjedelmében közöljük a legendás Lavazza-naptár 2021-es képanyagát, másik nagyképes anyagunkban pedig az egyik legkeresettebb portréfotós, Pal Hansen munkáiból szemezgetünk. A legendás képeket és alkotókat bemutató sorozatunkban ezúttal a Pete Souza került sorra, aki több amerikai elnök fotósaként is dolgozott, és aki egyedülálló betekintést ad a fehér-ház hétköznapjaiba és hétvégéibe. Állandó szerzőnk, Torsten Andreas Hoffmann szokás szerint látványos fekete-fehér fotókat hozott és azt a kérdést teszti fel cikkében, hogy lehet-e kritikus szemléletű a tájképfotózás. Hogy készült című rovatunkban az egyik legjobb magyar makrofotós, Potyó Imre mesél legérdekesebb képeinek készítéséről. Nem maradtak ki természetesen olvasóink fotói sem, a házipályázatunkra és képértékelésre érkezett fotókból válogattuk ki a legérdekesebbeket és a legjobbakat.

Paul Greengrass és Matt Damon. Pal Hansen felvétele

Kezdje 2021-et a Digitális Fotó Magazinnal!

A Digitális Fotó Magazinban mindenről olvashat, ami fotó! Kamera- és objektívtesztek amatőröknek és profiknak, kezdve a legkisebb szenzorméretektől egészen a középformátumig. Segítünk, ha nem elég gyors otthon a WiFi hálózat és tippeket adunk a legjobb felhőtárhelyek megtalálásához. Ezeken kívül számos tippet és trükköt mutatunk látványos képek készítéséhez, továbbá 10+1 izgalmas ötletet adunk azoknak, akik új inspirációkat keresnek 2021-re. Tesztjeink között nem csak kamerák és objektívek találhatók, ebben a hónapban kipróbálunk egy nagyon érdekes automatizált tárgyfotós rendszert az Orbitvu-tól, egy kedvező árú grafikai táblát, a legjobb fotós iPhone-t és az utómunkát jelentősen megkönnyítő Loupedeck kiegészítőt is. A legfontosabb azonban a jó kép, így a Lavazza-naptár fotói mellett bemutatjuk a világ egyik legjobb portréfotósát, Pal Hansent, az egyik legjobb magyar makrofotóst, Potyó Imrét, és az amerikai elnökök legendás fotósát, Pete Souzát is.

Potyó Imre lett 2020-ban az Év természetfotósa. Ő mesél képeiről és elkészítésük titkairól. A jég ura című képén egy körülbelül öt miliméteres álskorpió látható.

Share.

About Author

András Bánkuti