Megjelent a Digitális Fotó Magazin március-áprilisi száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nikon D5 és D500 teszt, kipróbáltuk a Sony 10-18 mm-es ultranagylátó zoomját és az Olympus fix 300-asát, minden a DNG formátumról, drónos fotózás, Canon objektí­vek Sony vázon, absztrakt képmomozí­ció és még sok érdekesség.

Legérdekesebb cikkeink a friss Digitális Fotóból:

Nikon D5 és D500
Kipróbáltuk a Nikon új professzionális csúcsgépét és a jelenlegi legjobb APS-C szenzoros kameráját. Mit tud az új AF rendszer, hogyan javult a testreszabhatóság, hogy működik az automatikus AF-finomhangolás? Válaszok a március-áprilisi Digitális Fotó Magazinban.

Nagyon nagy formátum – Alex Timmermans fotói
A holland fotós nagy formátumú kamerával, százéves objektí­vekkel és különleges látásmódjával készí­t elképesztően hangulatos fotókat. Maga önti az emulziót a fényérzékeny lemezekre és sokszor a műtermen kí­vül készí­ti el az akár 60×60 centiméteres képeket.

Minden a DNG formátumról
Az Adobe által kidolgozott képformátum gyártóktól független nyers formában képes tárolni fotóinkat, í­gy ideális lenne a hagyományos RAW-állományok leváltására. Mire jó és mire nem? érdemes-e képeinket DNG-be konvertálni? Történhet-e minőségromlás az átalakí­táskor? Válaszok a cikkben!

Objektí­vtesztek
Kipróbáltuk a Sony 10-18 mm-es ultranagylátó zoomját és az Olympus fix 300 mm-es teljét. Utóbbi 600 mm-es ekv. gyújtótávolságot nyújt f/4 fényerő és szokatlanul magas felbontásértékek mellett.

Canon objektí­vek Sony vázon
Rendhagyó tesztünkben két Canon objektí­vet próbáltuk ki Canon és Sony vázakon, összehasonlí­tva az általuk nyújtott felbontásértékeket. Külön tesztünkben vizsgáltuk meg a Metabones EF-E-BT4 adaptert, amellyel a Canon objektí­vet teljes funkcionalitással működtethetők a Sony gépeken.

Drónos fotózás
Mire képes és mire alkalmas egy fotós drón és miben tudnak többet a mai eszközök, mint a néhány évvel ezelőttiek? Cikkünkben egy drónt is használó fotóriporter osztja meg tapasztalatait az olvasókkal.

Share.

About Author

Admin