Megjelent a Digitális Fotó július-augusztusi száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Különleges elefántfotók, 5+1 Photoshop fogás, Fujifilm X-T1 teszt, tippek mobilos fotózáshoz és tájképfotózáshoz, nagyvárosi kompozí­ció és sok más érdekesség.

én az elefántokkal vagyok
Joachim Schmeisser lélegzetelállí­tó fekete-fehér elefántfotóin megjelenik az állatok személyisége. Olyan portrékat készí­tett, melyek megérintenek bennünket, más szemmel láttatva ezeket a különleges, hatalmas lényeket.

Fényképezőgéptesztek
Kipróbáltuk a Samsung apró cserélhető objektí­ves fényképezőgépét az NX minit, a kicsi és okos gépet keresők érdeklődésére pedig a Nikon Coolpix P340tarthat számot. Az Olympus 24-szeres zommal épí­tett SH-1-es utazókompaktja mellett a Fujifilm felső kategóriás gépe, az X-T1 is a szerkesztőségünkben járt.

Mobilos fotózás
Lehet-e és ha igen, akkor hogyan lehet igazán jó képeket készí­teni mobillal? Tanácsadó cikkünkben tippeket adunk a mobilos fotózáshoz és egy profi, Magyar Sajtófotó-dí­jas fotóriporter, Stiller íkos is megosztja a tapasztalatit a mobilos képkészí­téssel kapcsolatban. Ehavi tesztünkben pedig a zoomobjektí­ves Samsung Galaxy K Zoomot próbáltuk ki.

Nagyvárosi fotózás
Kompozí­cióval foglalkozó cikkünkben a városi fotózáshoz ad profi tanácsokat Torsten Andreas Hoffmann, kitérve arra is, hogy mikor érdemes szí­nes és mikor fekete-fehér képeket készí­teni. Alapfokú kompozí­ciós sorozatunk is folytatódik, ebben a hónapban a képelemek elhelyezésével foglalkozunk.

Objektí­vtesztek
Ebben a hónapban két Samsung objektí­v, egy professzionális nagy fényerejű alapzoom (16-50 mm f/2-2,8) és egy f/1,4 fényerejű portréobjektí­v (85 mm f/1,4) mellet egy különleges Fujifilm alapot (XF 56 mm f/1,2) is kipróbáltunk.

Fotótörténet
Ebben a hónapba két fotós hölgyről olvashatnak, a magyar származású Susanne Szász különösen szép gyermekfotóiról vált ismertté, az amerikai Vivian Maier képei viszont egy különös véletlen során kerültek napvilágra.

A részletes tartalomhoz kattintson ide!

 

Share.

About Author

Admin