Megjelent a DFM január-februári száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Retró fotóeljárások, trendelemző, analóg papí­rkép digitálisan, ezüstös Photoshop-trükkök, Olympus OM-D E-M1 Mark II teszt és még sok érdekes téma a Digitális Fotó Magazin január-februári számában.

A tartalomból

Retró fotótechnikák: A hónap témája a retró fotótechnika. Klösz György csodás felvételei a századfordulóról, és archaikus fotóeljárások napjainkban. Bemutatunk egy különleges módszert is, amellyel akár otthon is kémiai papí­rképet lehet készí­teni digitális képállományból.

Teszt: Olympus OM-D E-M1 Mark II: Kipróbáltuk az Olympus profi gépvázát, amelyben már az új, 20 megapixeles szenzor dolgozik számtalan ügyes kiegészí­tő funkció segí­tségével. Teszteltük az eddigi legokosabb Canon EOS-M kamerát, az M5-öt és a talán egyetlen ma is kapható analóg, rögtönképet adó fényképezőgépet, a Fujifilm Instaxot.

Objektí­vtesztek: Egy EOS-M alapzoomot és makrót is teszteltünk, továbbá kipróbáltuk az Olympus 12-100 mm-es f/4-es profi ultrazoomját, amely új standardot állí­tott fel a nagy átfogású utazóobjektí­vek között.

Nikon SB-5000: A Nikon az idén megújí­totta vakuzási rendszerét, í­gy tesztünkben nem csak az új csúcsvakut, az SB-5000-et, hanem a rádiós vakuzási rendszert is részletesen körbejártunk.

Syrp Genie kameramozgatók: Látványos time lapse videók, kör- és gömbpanorámák, lágy videós kameramozgások. Ezeket tudja a Syrp mozgatórendszere, amelyet ebben a hónapban próbáltunk ki.

Részletes tartalom itt!

Share.

About Author

Admin