Megjelent a DFM 2016. szeptember-októberi száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Már kapható a Digitális Fotó Magazin legfrisebb száma. Fényképezőgép- és objektí­vtesztek, fotótörténet, mobil, hí­res fotósok képei és még sok érdekesség.

A hónap témája a fényfestés
Szí­nes csí­kok, sávok és furcsa formák az éjszakai égbolton? Fénygömb a veteményes kertben? Megmutatjuk, hogyan lehet profi fényfestményeket készí­teni, részletesen kitérünk az eszközökre és a technikára, valamint galériánkban bemutatjuk az egyik leghí­resebb fényfestő művészt Jan Woellertet.

Yann Arthus-Bertrand csodás légi fotói
Ebben a hónapban a légi fényképezés legismertebb és legsikeresebb művelőjétől válogattunk elképesztően látványos képeket Portfólió rovatunkba, kedvet csinálva olvasóinknak is a drónos- vagy légi fotózáshoz. Aktuális olvasói pályázatunkra ugyanis pont ilyen képeket várunk!

Tesztek
Kipróbáltuk a Pentax K1-et, a cég első full-frame tükörreflexesét, amely számos különlegességet tartogatott. Részletesen bemutatjuk a Canon csúcsgépét az EOS-1D X Mark II-t, és a Fujifilm SLR stí­lusú felső kategóriás tükör nélküli modelljét, a Fujifilm X-T2-t. Ezen kí­vül két érdekesség, az Olympus TG-Tracker akciókamera és a Ricoh Tetha S – gömbpanoráma kamera is a szerkesztőségünkben járt.

Mobil
Melyik a jobb: a fényképezőgép vagy a kamerás mobil? A kérdés nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre űnik, í­gy részletesen körbejártuk a problémát és kigyűjtöttük, hogy mely modellek közül érdemes választani, ha valaki a legjobb kamarás mobilt szeretné választani.
Mobiltesztünk rendhagyó, ugyanis a kipróbált Cat S60 nem a szokásos, hanem az infravörös képalkotásban jeleskedik.

Canon 35 mm f/1,4 és Tamron 90 mm f/2,8 Macro
Ebben a hónapban a Canon nagy fényerejű enyhe nagylátóját és a Tamron új SP-szériás 90 mm-es makróját próbáltuk ki laborunkban.

Munkácsi Márton – A bogyógyűjtő poéta
Dolgozott Németországban és Amerikában, készí­tett cí­mlapot a Time magazinnak, a legismertebbek azonban a divatfotói lettek. Fényképezte Marlene Dietrichet, Katharine Hepburn vagy Fred Astairet. Olvassa el Munkácsi Márton különleges történetét!

Street photography
Az utcai fotográfia vagy street photography a riport- és sajtófotó, valamint a szociofotó „őse”. A nagyvárosi élet kialakulása révén az élet egyik fő szí­ntere lett az utca, ahol mindig történik valami, amit érdemes lefotózni. Cikkünkben körüljárjuk ezt a roppant érdekes műfajt.

 

Share.

About Author

Admin