Leica T

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hosszas pletykálkodások után a Leica, leleplezte új T-jelű modelljét

Kattints a képre, galéria nyí­lik

Hosszas pletykálkodások után a Leica, leleplezte új T-jelű modelljét. A nagy hí­rű német cég első tükör nélküli rendszerkompaktja egy új sorozat első tagja. A fényképezőgéphez egy teljesen új bajonettet, és egyenlőre két objektí­vet fejlesztettek. Elsőként a Leica Summicron-T 23mm F2,0 ASPH, és a Vario-Elmar-T 18-56mm F/3,5-5,6 ASPH objektí­vek látnak napvilágot a gép megjelenésével egy időben. Az idei Photokinára két új zoomobjektí­v is bevezetésre kerül. A gyártó egy T/M adaptert is kiad a géphez, amelynek segí­tségével a Leica M bajonettes objektí­vek is használhatók lesznek a készüléken.
A fényképezőgép vázát egyetlen alumí­nium tömbből forgácsolással „faragják” ki, majd utána kézzel csiszolják.
A Leica T egy 16,3 megapixeles, APS-C méreű CMOS szenzort, és egy új fejlesztésű képfeldolgozó processzort kapott, amely a gyártó szerint az expozí­ció után szinte azonnali képmegjelení­tést tesz lehetővé. A gépben kontrasztérzékelős automata élességállí­tás dolgozik, amely gyors, pontos és csaknem hangtalan működésű.
A Leica T kezelőfelületét nem bonyolí­tották túl. Ez áll a tetején lévő különálló videó gombból, amelynek segí­tségével FullHD mozgóképfelvétel indí­tható. Ugyanitt a fontosabb beállí­tásokhoz dupla tárcsát helyeztek el a bekapcsoló, és a kioldógombon kí­vül. A többi funkció a teljes hátlapot uraló, 3,7 colos, fixen beépí­tett érintőképernyőn érhető el. Keresőt nem találunk a gépen, de külön kapható lesz hozzá egy GPS vevőt is tartalmazó külső elektronikus kereső. A T modellre egy apró, felnyí­ló vaku, külső villanók, valamint a külső kereső fogadására alkalmas vakupapucs, is került. A készülék Wi-Fi szolgáltatással is rendelkezik, amelynek segí­tségével megoszthatjuk képeinket egy kompatibilis mobil eszköz, vagy asztali számí­tógép között. Ehhez iOS és Android alapú képrendszerező szoftvert is letölthetünk. A Wi-Fi funkció további előnye, hogy az emlí­tett szoftverről, mobilról is vezérelhető lesz a fényképezőgép.

Share.

About Author

Admin