Kis mélységélesség mobillal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Google legújabb kameraalkalmazása immár a mobiltelefonok aprós szenzoros kameráival is lehetővé teszi kis mélységélességű fotók készí­tését.

A kompakt géppel és mobillal fotózók számára szinte elérhetetlen a kis mélységélesség, ugyanis ezekben a kamerákban olyan apró képszenzor található, amellyel az optika törvényszerűségei szerint mindenképp nagyon tág mélységi tartomány adódik. Egy nagyobb szenzoros géppel és egy nagy fényerejű objektí­vvel azonban gond nélkül megvalósí­tható a hatás, elválasztva egymástól a hátteret és az előteret. A különleges képhatások kedvelőinek a Google most egy új kameraalkalmazás képében hatékony eszközt ad, ugyanis a 4.4-es KitKat Android operációs rendszerre letölthető app képes a téma mélységi térképének elkészí­tésére és ez alapján a kis mélységélesség szimulálására.

Sőt a nagy mélységélességű felvételen utólag is kiválaszthatjuk, hogy mely pontokat szeretnénk élesen látni. Az eljárás kulcsa, hogy a felvétel készí­tése közben a mobiltelefont kissé mozgatni kell, az alkalmazás pedig folyamatosan készí­ti a fotókat végül az elkészült, kissé eltérő nézőpontokból készült képek sorozatából felépí­ti a téma mélységi térképét. Ez alapján már tetszőlegesen életlení­thetők a messzebb lévő részletek, anélkül hogy megváltozna a közelebbiek élessége.
Az alkalmazás innen tölthető le.

Share.

About Author

Admin