Kiosztották a Nikon 24/7 fotópályázat dí­jait

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Nikon 2013-ban ismét megrendezte 24/7 fotópályázatát, melynek dí­játadó rendezvényére 2013.12.11-én este a Toldi moziban került sor.

A verseny ezúttal is a Nikon Magyarország Facebook oldalán zajlott egy különleges alkalmazáson keresztül, ahol a verseny három hete alatt a pályázók letölthették a feladatul kapott témákat, és feltölthették a nevezendő fotókat. A fődí­j egy AF-S NIKKOR 70-200MM F/4G ED VR objektí­v volt, amit a Nikon Kft. szakmai zsűrije: Imre Tamás fotóművész, Baricz Katalin fotóművész és Lóránt Attila fotográfus, í­ró í­télt oda.

A pályázat lényege idén sem változott: a jelentkezőknek a verseny 3 hete alatt összesen 3 lehetőségük volt arra, hogy teljesí­tsék a heti feladatokat, azaz fotókat töltsenek fel a 7 megadott témában. A mechanizmus azonban a rajongók visszajelzései alapján némileg változott. Az online közvéleménykutatásból ugyanis az derült ki, hogy a hét közben elfoglalt fotósoknak kényelmesebb, ha nem napi egy témát kell teljesí­teniük, hanem maguk oszthatják be a rendelkezésre álló 168 órát. Viszont az előző év szabályait szigorí­tottuk, csak a verseny időtartama alatt, a téma kií­rása után készült fényképekkel lehet nevezni. A Nikon által felkért független szakmai zsűri döntésének értelmében a Nikon 24/7 fődí­jasa Mészáros Zsuzsanna lett.

Mészáros Zsuzsanna nyertes fotóiból készí­tett montázs
Mészáros Zsuzsanna nyertes fotóiból készí­tett montázs

A fotópályázatra összesen. 3800 kép érkezett. A zsűri által legjobbnak í­télt, 15 különdí­jas alkotást a Nikon Facebook oldalán lehet megtekinteni.
www.nikon.hu

Share.

About Author

Admin