Így vált tulajdonost az Olympus fotós üzletága

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Olympus magyar képviseletétől kapott információk alapján immár több részlet is kiderült az Olympus képalkotási üzletágának tulajdonosváltásáról.
Az Olympus árbevételének nagy része orvosi műszerek gyártásából származik, a világ endoszkóp piacán 70%-nál is nagyobb a részesedésük. Az Olympus vezetése szerint a minden tekintetben kisebb képalkotási üzletág és nagyobb orvosi műszer üzletág szempontjából is az az előnyös a továbbiakban, ha azok különválasztva működnek tovább. Ennek a folyamatnak az első lépése, hogy egy új vállalatot hoznak létre, amely átveszi a márkanév használatát, a, képalkotással kapcsolatos technológiákat, a gyártósorokat, szervizt és a teljes fejlesztési részelget. A termékfejlesztések így nem állnak le, a hírek szerint az idén is érkeznek új termékek. Az új vállalat vevője a Japan Industrial Partners (JIP) lesz.

Simon László, a magyarországi Olympus képviselet vezetője azt nyilatkozta, hogy „Én személy szerint örülök a tulajdonosváltásnak, mert a jelenlegi szintről még van fejlődési lehetőség, és ebben az új formában ennek a kiaknázása is könnyebb lesz.”

Az Olympus felszerelést használó fotósokat tehát nem érinti a változás, a jelenlegi és a várható új termékek értékesítése folyamatos. Továbbra is rendelkezésre áll a szervizháttér és a cég mintaboltjában továbbra is számíthatnak a szakmai támogatása.

Share.

About Author

Szita Péter