Fujifilm XF 56mm F1,2 R

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Fujifilm új objektí­vet jelentett be X-rendszeréhez. Az 56 mm-es (84 mm ekv. gyújtótávolságú) f/1,2 fényerejű fix ideális portréfotózáshoz. íšj tervek is napvilágot láttak a 2014-ben bejelentendő objektí­vekről

Az XF 56mm F1,2 R-ben 11 lencse található 8 csoportban, ezekből kettő ED anyagú, egy pedig mindkét oldalán aszferikus kialakí­tású. Az élességállí­tás során csak belül mozdulnak el a lencsetagok, élesség- és mélységélességskálát azonban nem találunk a tubuson. A sajtóbejelentés nagy felbontóképességet és szép háttérelmosást í­gér, amelyek a nagy fényerővel együtt különösen portréfotózásra teszik alkalmassá az objektí­vet.

A Fujifilm frissí­tette az objektí­vfejlesztési terveire vonatkozó roadmapet, amelyen a már ismerteken kí­vül négy újdonság is található. A most bemutatott 56 mm-es portréobjektí­v és a még az első félévben várható nagy látószögű zoom (10-24 mm) mellett egy fix f/2,8-as fényerejű alapzoomot (16-55 mm), egy szintén f/2,8-as telezoomot (50-14 mm), egy 18-135 mm-es utazó zoomot és két még meg nem nevezett gyújtótávolságú objektí­vet terveznek 2014-ben bejelenteni.

www.fujifilm.com

Share.

About Author

Admin