Fotós tábor Orfűn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vancsó Zoltán fotográfus és Hajós Eszter jógaoktató vezetésével fotós tábort tartanak 2015. július 19. és 26. között Orfűn.

Miközben az univerzum és a világűr meghódí­tására törekszünk, képtelenek vagyunk önmagunkra találni. Rohanunk egyik helyről a másikra, repülünk Japánba, Amerikába, de önmagunkig nem jutunk el. Ez az utazás ugyanis a legnehezebb. | Henri Boulad

Gondolkodom, tehát vagyok – mondta Descartes négyszáz évvel ezelőtt. Fotózom, tehát vagyok – mondhatnánk mi a 2000-es évektől. De vajon gondolkodunk-e miközben fotókat készí­tünk? Vagy mindig csak a felszí­nes látvány ejt rabul? Exponálunk, majd a végeredménnyel próbálunk minél több ember szemében többnek látszani? De mi magunk vajon miként válhatunk szellemi értelemben gazdagabbá a figyelem által, a jelenléten alapuló és í­télkezésmentes művészet, a fotográfia segí­tségével?

A csend, a meditáció, a jóga és természetesen maga a fotográfia mind hasonlatos a megfeszí­tett í­jhoz. Minél mélyebben átéljük, annál messzebre lőhetünk vele a hétköznapi életünk során. Meggyőződésünk, hogy amint sikerül a belső csendünkhöz (belső békénkhez) kapcsolódnunk, akkor lép működésbe az egomentes, valódi kreativitás.

Végső célunk, hogy ne csak a fotózás területén legyetek kreatí­vak, hanem az életformátok is művészi alkotássá váljon. Ebben a rendhagyó táborban a fotón túl a zene, a jóga, a sport, az irodalom és különféle spirituális önismereti tapasztalataink segí­tségével igyekszünk elérni, hogy ti is rátaláljatok a fotográfusra önmagatokban!

Vancsó Zoltán és Hajós Eszter

További információ és jelentkezés: http://photovancso.com/fototabor/

Share.

About Author

Admin