Filmgyári capriccio kiállí­tás

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Február 20-án nyí­lik meg a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit, szí­nészeit munka közben bemutató standfotókból készült kiállí­tás az OSZK-ban. A rendezvény 21-én egy filmesztétikai konferenciával folytatódik.

Az Országos Széchényi Könyvtárhoz tartozó Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény gazdag anyagából született a Filmgyári capriccio cí­mű nagyí­vű kiállí­tás, mely több mint 400 standfotó reprezentatí­v bemutatásával tiszteleg a magyar filmes világ nagyjai előtt.

A 2013. február 20. és április 30. között látogatható fotókiállí­tás a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit mutatja be munka közben ellesett pillanatokkal, az elmélyült koncentráció és az alkotás folyamatának különleges élményével ajándékozva meg a kiállí­tás látogatóit. A leghí­resebb magyar filmek nagyjelenetei is felvillannak egy-egy képkocka erejéig, többek között a Macskajáték, a Mephisto, A tanú és a Szerelem cí­mű filmek emlékezetes jeleneteibe, kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.
B. Müller Magda, a kiállí­tás rendezője hosszú évek munkája során gyűjtötte össze azon standfotósok fényképeit, akik más filmrendezőkkel, operatőrökkel és szí­nészekkel dolgoztak.

A kiállí­tás megtekinthető: 2013. február 20. és április 30. között 10-18 óráig.
A kiállí­tás helyszí­ne: Országos Széchényi Könyvtár, VI. emelet, Ars Librorum kiállí­tótér

Share.

About Author

Admin