EOS-1D X firmwarefrissí­tés

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A 2.0.3-as veziószámú frissí­tés többek között az AF-működéssel kapcsolatos javí­tásokat tartalmaz, de az ISO-beállí­tással kapsolatban is találni néhány változtatást.

A Canon EOS 1 D X-hez kiadott 2.0.3 készülékszoftver-verzió a következő funkcionális fejlesztéseket és javí­tásokat tartalmazza.

1. Fejlesztettük a gyenge fényviszonyok melletti autofókusz teljesí­tményét az AI Servo AF módban történő fényképezés előtt elvégzett élességállí­tás esetére. A fejlesztésre azért volt szükség, mert javult a gyenge fényviszonyok mellett készí­tett első képnél használt követési képesség.
2. A kioldási paraméterek beállí­tásainak száma bővült az „AI Servo AF 2. kép előválasztás” AF funkcióhoz, í­gy lehetővé vált a továbbfejlesztett AF követés funkció gyenge fényviszonyok melletti használata, és a sorozatfelvételeknél fenntartható az állandóan magas képfrekvencia.
3. Növekedett azon paraméterek száma, amelyek a nyomon követés felgyorsí­tására/lelassí­tására szolgálnak az „AF Configuration Tool” (AF konfiguráló eszköz) eszközben.
4. Az expozí­ciókompenzálás kézi expozí­ció és automatikus ISO beállí­tás használata esetén működik.
5. Az automatikus ISO-beállí­tás minimális zárideje max. 1/8000 másodperces zársebességre nőtt.
6. Hozzáadásra került az a funkció, amellyel kézi expozí­ciónál módosí­tott ISO vagy a záridő esetén is fenntartható az állandó expozí­ció, amikor zoomolás vagy objektí­vcsere során változik a rekeszérték.
7. A tájoláshoz kapcsolódó AF-ponthoz új opció került hozzáadásra, í­gy az AF-pont és az AF-terület beállí­tásai helyett csak az AF-pontnak képes a tájolás közbeni váltásra.
8. íšj opció került hozzáadásra, í­gy az előzőleg manuálisan kiválasztott AF-pont akkor is használható kezdőpontként, ha átvált 61 pontos automatikus kiválasztásra.
9. A nagyobb rugalmasság érdekében új testreszabási lehetőségekkel bővült az expozí­ciómérés és az AF vezérlés.
10. Megnövekedett a one-shot AF és az egyéni beállí­tásokkal működő AI Servo AF közötti váltás beállí­tási lehetőségeinek száma.
11. Hozzáadásra került a csak a védett képek megtekintését és lejátszását lehetővé tévő funkció.
12. Kijaví­tottuk azt a problémát, amelynek során a fehéregyensúlyt megzavarja a zárkioldás időzí­tése, ha a felvételkészí­tési mód egyes felvételre van állí­tva, vagy a felhasználó vakut (E-TTL) használ.

A frissí­tés a www.canon.hu oldalról tölthető le.

Share.

About Author

Admin