Canon EOS 7D Mark II

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Canon bejelentette az EOS 7D már régóta várt utódját, a 20 megapixeles EOS 7D Mark II-t.

Sajtóbejelentés:

Budapest, 2014. szeptember 15. – A Canon ma mutatta be az EOS 7D Mark II-t, amely sok olyan szituáció rögzí­tésére is képes, melyekről más gépekkel valószí­nűleg lemaradnánk. A legendás EOS 7D kiemelkedő teljesí­tményére épülő, és a vezető professzionális EOS-1D X-ben már megtalálható technológiákat is felhasználó fényképezőgép a sebességre született; extrém teljesí­tménye megfelelő szabadságot ad a megszállott fotósok számára, hogy a gyorsan változó világ történéseinek minden momentumát megragadhassák.

A teljesen újratervezett, átépí­tett EOS 7D Mark II mindent tud, amit az elődje, de messze túlmutat annak teljesí­tményén. Az élet leggyorsabban elszálló pillanatainak megragadásához készült fényképezőgép másodpercenként 10 képkocka rögzí­tésére képes a felbontás csökkenése nélkül. Az 65 pontos kereszt tí­pusú autofókusz-rendszerrel és a két DIGIC 6 képfeldolgozó processzorral az EOS 7D Mark II a sebesség és a teljesí­tmény új rekordere.

Az új fényképezőgépet valóban arra tervezték, hogy legjobb pillanatokat rögzí­thessük a lehető legjobb minőségben. Ezt segí­ti a 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő, melynek natí­v ISO tartománya 100-tól 16 000 ISO-ig terjed, de az az érték szoftveresen ISO 51 200-ig bőví­thető. A továbbfejlesztett nagyfelbontású 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérő és az úgynevezett „flicker” funkció, mely az expozí­ciót a legjobb fényviszonyhoz állí­tja be garancia a gyönyörű képekre. Az egyéni fotózási szokásokhoz, illetve beállí­tásokhoz maximálisan alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új kereső található, amely közel 100%-os lefedettséget biztosí­t. A professzionális szinű videokészí­tést támogatja a tömörí­tetlen élő mozgókép továbbí­tását biztosí­tó HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia.

Minden tizedmásodperc megragadható
Az EOS 7D Mark II egészen elképesztő, 10 kép / másodperc sebességgel készí­t sorozatfelvételeket és ezzel kimagasló teljesí­tményt nyújt a gyors képrögzí­tést kí­vánó helyzetekben. Erre részben az új tervezésű exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segí­tségével képes, amelynek az élettartama is figyelemre méltó: 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan borotvaélesen tartja fókuszban a kiválasztott tárgyat vagy személyt. Kategóriájának egyik legfejlettebb AF-rendszerénél minden autofókusz-pont kereszt tí­pusú1, a középső pedig kettős kereszt tí­pusú, amely lehetőséget ad f/2.8-as rekesz és EV-3 alacsony fényerejű érzékenység mellett az élességállí­tásra – felülmúlhatatlan pontosságot nyújtva minimális fényviszonyok mellett is. Az EOS 7D Mark II lehetőséget ad az AF-rendszer személyre szabására egy, az EOS-1D X-éhez hasonlóan beállí­tható menü segí­tségével, hogy szabadon irányí­thassa az érzékenységet és a tárgykövetést.
Az új, hátoldalra került AF módválasztó (AF Mode Selection) gombbal azonnal válthat az AF-területek között anélkül, hogy levenné a szemét a keresőről.

Felülmúlhatatlan tisztaság, részletesség és szí­nek
Akár beltéri, akár kültéri fotózásról van szó, mesterséges megvilágí­tás vagy természetes fény mellett, az új 150 ezer pixeles RGB+IR távolságmérővel – az EOS család első infravörös és villanófény-érzékelős fénymérőjével -mindig precí­zen exponálhat. Az új csúcskategóriás „Flicker” érzékelő gondoskodik arról, hogy a gép akkor exponáljon, amikor a fényerőszintek a legmagasabbak – intelligensen elemezve a fényforrást és érzékelve a fényiszonyoknak azokat a változásait is, amelyeket az emberi szem egyszerűen képtelen észlelni. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segí­ti a precí­z tárgykövetést.

Moziminőségű videorögzí­tés
Az EOS 7D Mark II elődje videós hí­rnevére épí­t egy sor professzionális jellegű új videorögzí­tési szolgáltatással. A kiemelkedő autofókusz-teljesí­tményt a Canon különleges Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja í­gy a felvételek mindig élesek lesznek. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állí­tható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes kontrollja az Ön kezébe kerül. A fényképezőgép a történések minden pillanatát Full HD minőségben örökí­ti meg. A képrögzí­tési sebesség 24p és 60p között változtatható, í­gy a mozgások teljesen simák lesznek, de még gyönyörű lassí­tott felvételeket is készthetünk.
Az EOS 7D Mark II-vel készí­tett anyagok tökéletesen illeszkednek a meglévő professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba, a külső felvevőkre átjátszható tömörí­tetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően. Minden felvételhez professzionális audiosáv is rögzí­thető. Az EOS 7D Mark II új, dedikált mikrofon- és fejhallgató-csatlakozókkal van felszerelve a külső eszközök fogadásához, valamint csendes vezérléssel, hogy az állí­tgatásokkal keletkező zajok ne kerüljenek rá a felvételre.

Az Ön fényképezőgépe, az Ön módszerei
Az EOS 7D Mark II tervezésénél kiemelkedő szempont volt, hogy bármilyen körülmények között bevethető legyen. Fokozottan ví­zálló, erős magnéziumötvözet vázat kapott – emellett beépí­tett GPS és digitális irányű is segí­ti a kalandok nyomon követését. A világhí­rű EOS rendszer részeként az EOS 7D Mark II-höz is igen sokféle kiegészí­tő használható; ezek közé tartozik például egy új akkumulátoros markolat, amellyel egész nap hosszabban és gondtalanabbul lehet fotózni vagy videózni.

íšj EOS 7D Mark II – legfontosabb előnyei:
• Gyors mozgások minden pillanatának tökéletes megörökí­tésére alkalmas
• Kiállí­tásokra alkalmas, nagy méretre nagyí­tható minőségi fényképek
• A kí­vánt munkamódszerhez illeszthető személyre szabható menü
• Gépen belüli újfajta kreatí­v funkciók
• Moziminőségű videorögzí­tés,
felvétel során élő kép kiadása akár kontroll monitorra is

Share.

About Author

Admin