Badenben nyílik, Európa legnagyobb szabadtéri fotókiállítása

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La Gacilly-Baden Fotófesztivál 2020 

Kitűnő fotográfusok által készített fényképek és képriportok mágikus vonzerejének köszönhetően július 14. és október 26. között az osztrák Baden kertjei, utcái és terei immár harmadik alkalommal alakulnak át egyetlen hatalmas műalkotássá. 

Soha ne add fel! – ez az idei év mottója, amely a fotósok munkáit két látványos képciklusban mutatja be: Keleten sok az újdonság és a másik képciklus a Reneszánsz. Különleges környezetet kaptak a képek, a belvárosban és a híres badeni kerteken átvezető, csaknem hét kilométer hosszú útvonal mentén kialakított 31 szabadtéri galériában több, mint 2000 képet mutatnak be a világ legjobb fotósaitól. A lenyűgöző alkotások némelyike 280 négyzetméteres vászonról köszön vissza, tovább fokozva a képek hatását. Európa legnagyobb szabadtéri fotókiállítása nemzetközi szintű, egyedülálló kulturális esemény, amelynek előzményét, Jacques Rocher az Yves Rocher Alapítvány elnöke 2004-ben, szülővárosában, a bretagne-i La Gacilly-ben hívta életre. A fényképész meggyőződése, hogy mindenkinek kötelessége bolygónk jövőjével foglalkozni, s ennek érdekében olyan humanista és fenntartható megoldásokra van szükség, amelyek környezetünket és a békés együttélést szolgálják. Erre az eszmére fűzte fel a fotófesztivált, amely arra is kísérletet tesz, hogy az úgynevezett művészi fényképezést és a sajtófotót egy platformra hozva a kortárs fotó minden eszközével a Föld megóvására mozgósítson minden alkotót és a látogatót. 

A fesztivál nemzeteken átívelő karakterét erősíti az is, hogy kezdőnapja a francia nemzeti ünnepen, míg a zárónapja az osztrák nemzeti ünnepen van.

Részletes információk a fesztivál honlapján találhatók: http://festival-lagacilly-baden.photo

Foto: Sibylle Bergemann

 

Share.

About Author

András Bánkuti