A legjobb magyar sportfotók – Kiosztották az Ezüstgerely pályázat díjait

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kisbenedek Attila – Kleinheisler László az Oroszország elleni labdarúgó mérkőzésen III. díjas kép

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban csütörtökön kiosztották az Ezüstgerely 2020 – Sport a kortárs magyar művészetben pályázat díjait, és megnyitották a tárlatot, amelyen megtekinthetők a legjobb alkotások közt a fotók is. Illyés Tibor fotókollekciójával egymás után harmadszor nyerte meg az Ezüstgerely díjat a sportfotó kategóriában (a többi kategória Ezüstgerely díjazottjai: Képzőművészet: Ambrus Éva, Alkalmazott művészet: Dluhopolszky László, Sportirodalom: Dénes Tamás). A sportfotó II. díját Komka Péter, III. díját Kisbenedek Attila nyerte. Különdíjat Budai Béla, Földi Imre és Hidvégi János Gábor  kapott. Fotó kategóriában 54 pályázó 248 művet küldött be. A kiállításon látható művekből közlünk egy válogatást.

Illyés Tibor / MTI – Telitalálat
Az ukrán Roman Szvicskar és a francia Daniel Jérent a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr csapatversenyének döntőjében, a budapesti BOK Csarnokban, 2019. július 22-én. Az Ezüstgerely díjat nyert kollekció egyik képe.

Illyés Tibor / MTI – Glasgow, 2019. december 5.
Bohus Richárd a 100 méteres hátúszás selejtezőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Az Ezüstgerely díjat nyert kollekció egyik képe.

Komka Péter – A Hard Dog Race kutyás akadályfutó verseny Egerben, 2019. október 12-én. Egy kép a II. díjat nyert sorzatból.

Budai Béla – Küzdés, öröm, bánat. Különdíjas kép.

Földi Imre – Meglepetés, Decker Ádám vizilabdázó

Kisbenedek Attila – Görbicz Anita a világ legjobbja.

Komka Péter – Egy résztvevő a 7. Brutálfutáson Nyáregyházán, 2018. június 16-án. A hét kilométeres távon 2490 versenyző indult.

Jekken Péter – Mester és tanítványa

Szalmás Péter – Az első arany phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyének döntője után, a Kangnung Jégcsarnokban, 2018. február 22-én.

Fodor Emil – Box Klub Havannában.

Czagány Balázs – Tus

 

Mónos Gábor – Fogathajtás – Őrült vágta

Varga Dzsenifer – Vakfoci. Egy kép a sorozatból.

Török János – A foci szeretete. Egy kép a sorozatból.

 

 

 

 

 

 

.

Share.

About Author

András Bánkuti