A Capa Központ honlapján indul újra Fortepan blog

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Korábban az Index.hu felületén, főként Barakonyi Szabolcs képszerkesztő munkájának köszönhetően jelent meg a nagyképes Fortepan-rovat, mindig érdekes képekkel és történetekkel. Most, hogy az Indextől távozott a rovatot is készítő szerkesztőgárda, Tamási Miklós Fortepan-alapító új helyet keresett, és talált is a nagyon sokak által kedvelt tartalomnak. A Capa Központ honlapján ezentúl nem csak a fotók, hanem a hozzájkuk tartozó szövegek is Creative Commons licensz szeirnt jelennek meg.

Tamási Miklós:
“Nyár közepén megszűnt a Fortepan rovat az Indexen, mert felállt a lap szerkesztőségének nagy része. A Nagyképes rovatot Barakonyi Szabolcs képszerkesztő-fotográfus és csapata szerkesztette öt éven át, nagyon köszönjük!
Több újság, blog, hírszájt ajánlotta föl, hogy náluk folytassuk a cikksorozatot. Minden megkeresésnek örültünk, jól esett!
Kicsit távolabbról nézve a lehetőségeket, arra gondoltunk, hogy ha már így alakult, csavarjunk még egyet a Fortepan blog karakterén. Mi lenne, ha nem egy konkrét hírszájt lenne a blog otthona, hanem maga a web? Tudunk-e a fotókhoz hasonlóan bárhol/akárhol/mindenhol megjelenni a történeteinkkel is? Ha eddig szabad felhasználással publikáltuk a fotókat, mi lenne, ha ezentúl a cikkeink is szabad felhasználással jelennének meg? A Fortepan történetében ritka fordulattal egy igazi szakmai társat sikerült megnyernünk ennek a nagyon nem szokványos blognak.

Az új otthonunk egyszerre egy igazi blog a Capa Központ felületén és részben szerkesztésében és egy CC licenszes archívum, ahonnan bármelyik cikket át lehet venni. A forrás megjelölésével minden posztunk szabadon közölhető, ahogy a Fortepan fotói is. A blog állandó szerzői Kolozsi Ádám, Lukács Zsolt és Zubreczki Dávid lesznek, a képeket Virágvölgyi István szerkeszti.”

Az első bejegyzés szeptember 18-án jelenik meg it: https://hetifortepan.capacenter.hu/

Share.

About Author

Szita Péter