A Capa központ bérelheti a Tivolit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Capa Központ veheti bérbe a két éve üresen álló Tivoli Szí­nház épületét – í­gy döntött a Fővárosi Közgyűlés a június 30-i ülésén. A Nagymező utca 8. szám földszintjén található ingatlant a Capa Központ egyesí­teni fogja az első emeleten található kiállí­tóterével, í­gy egy Közép-Európában is egyedülálló vizuális intézményt hozhat majd létre.

Mint ahogy az köztudott, a Capa Központ az Ernst Lajos által megálmodott, Nagymező utca 8. szám alatti épület első emeletén működik. A Fővárosi Közgyűlés június 30-i döntésének értelmében azonban bérbe veheti az ingatlan földszintjén található, két éve üresen álló Tivoli Szí­nházat. A Fővárosi Közgyűlés határozatának megfelelően a Capa Központ kedvezményes, 1 100 000 forint + ífa összegű bérleti dí­jat fog havonta fizetni a 808 négyzetméter alapterüleű ingatlanért.

A Capa Központ szakmai célja a Nagymező utca 8. szám alatti ingatlan újraegyesí­tése, amellyel egy Közép-Európában is egyedülálló vizuális intézményt hozhat létre. Az első emeleti kiállí­tótér mellett a földszinti, szecessziós fogadótér és a kb. 150 fős előadóterem szolgálná az oktatási funkciókat, nemzetközi mesterkurzusokat, mozgó és állóképek vetí­tési helyét, a társművészeti esteket. így a Capa Központ egy különleges, fiataloknak szóló, kortárs művészeti intézményként elősegí­tené Budapest kulturális arculatának gazdagí­tását.

Share.

About Author

Admin