Szalmás Péter – Atlantától Tokióig

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Szilágyi Liliána, miután megnyerte a női 200 méteres pillangóúszást a kínai Nanjingban rendezett Ifjúsági olimpián, 2014. augusztus 18-án.

Beszélgetés Szalmás Péterrel a Magyar Olimpiai Bizottság fotográfusával

Mióta fényképezel?
Hivatalosan 1990-től. Engem a katonaságnál tereltek errefelé. Sport században szolgáltam, de volt egy sérülésem, és ezért abba kellett hagynom a sportot. A mi laktanyánkban volt a Néphadsereg című lap szerkesztősége, és ott tanítottak meg unalmas napjaimon laborálni. Nem fényképezni, csak laborálni. Innen indult a szerelem. Leszerelés után a Forte nagy laborjában dolgoztam. Megismerkedtem sok fotóssal és képeikkel és egy idő után úgy gondoltam, hogy ezt én jobban tudom csinálni, mint ők, de minimum ugyanúgy. Kezdetben sok divatanyagot készítettem, egy divatstúdiónak dolgoztam. A sajtóban úgy indultam el, hogy voltak feltörekvő fiatal, szabadúszó újságíró barátaim, akik, ha valahová cikket írtak, én mentem velük fényképezni. A folytatást a Digitális Fotó Magazin friss számában olvashatják.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok utolsó találata az olasz Diego Occhiuzzi ellen, a 2012-es londoni olimpia férfi kard egyéni versenyének döntőjében, a londoni ExCel központban, 2012. július 29-én.

Vajda Attila olimpiai bajnok kenuversenyző

A 48 kg-os Csernoviczki Éva örül, miután győzött a japán Fukumi Tomokó ellen, és bronzérmet nyert a 2012-es londoni olimpia cselgáncstornájának nyitónapján, a londoni ExCel központban, 2012. július 28-án. Csernoviczki ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte a XXX. Nyári Olimpiai Játékokon.

Madaras Norbert (3), Kis Gábor (11) és Hosnyánszky Norbert (6) a vízbe rántja Kemény Dénes szövetségi kapitányt a Jingtung uszodában, miután a magyar férfi vízilabda-válogatott 14:10-re győzött az Egyesült Államok csapata ellen, és ezzel megszerezte az aranyérmet  Pekingben, a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon.

Csapattársai a levegőbe dobják Nagy Tímea magyar párbajtőrözőt, aki aranyérmet nyert Athénban, a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékok női egyéni párbajtőrversenyében.

Az olimpiai bajnok Kovács Katalin a vízbe ugrik a női kajak kettesek 500 méteres versenyének döntőjének végén Athénban, a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékokon.

Az olimpiai bajnok Kovács Katalin (j) és a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa (b) a női kajak kettesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén Athénban, a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékokon.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai Merész András szövetségi kapitány kezét megfogva, egymást átölelve ünnepelnek, miután 11-10-re legyőzték az orosz csapatot a 2012-es londoni nyári olimpia női vízilabdatornája negyeddöntőjében a Vízilabdacsarnokban.

 

 

 

Share.

About Author

András Bánkuti