Daróczi Csaba természetfotóst kérdeztük díjnyertes felvételeiről

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Digitális Fotó Magazin 2020. július-augusztusi lapszámában Bánkuti András kérdezi Daróczi Csaba természetfotóst a díjnyertes felvételeiről.

Gépváz: Nikon D800; objektív: Sigma 500 mm F4.5; expozíciós adatok: ISO 400, 1/2500 s, f/5,6

Megporzás
Eddigi életművedből melyik a kedvenc képed?
Életem kedvenc felvétele. Lehet, hogy nem nagy durranás, de azért nyertem egy-két nemzetközi díjat is vele. Kevesen fejtik meg a fotó mögöttes tartalmát. Te meg tudod fejteni?

Szerintem ez a verébfiú udvarol.
Úgy kezdődött a történet, hogy esküvőn voltam Bugacon, és nagy esőt kaptunk. Hatalmas víztócsák keletkeztek, abból ittak a fecskék. Szálltak, lelassítottak, és hasították a vizet. Sajnáltam, hogy nincs nálam a felszerelés. Másnap visszamentem, egy fecske sem volt a környéken. Ott vártam egész délután, egy víztócsa mellett feküdtem. Már ment le a nap, tűnt el a fény, föl is adtam, és pakoltam össze a felszerelésemet, amikor a hátam mögött álló kerítésre felszálltak a porban fürdőző verebek. Ott ült az öt tojó, és hirtelen felszállt ez a hím, és megrázta magát. A képnek Megporzás lett a címe, mintha a tojókat porozná be a hím. Élményben is hatalmas volt.

Akkor közel jártam a megfejtéshez…

Daróczi Csaba több más fotójának készítéséről is olvashatnak nyomtatott lapszámunkban, a Digitális Fotó Magazin július-augusztusi számában.

Digitális Fotó Magazin mindenkori legrisebb száma és az elmúlt 15 minden lapszáma elérhető a laptapir.hu szolgáltatásunkkal, amellyel 20 kiadványt olvashat egyetlen előfizetési díjért.

Share.

About Author

András Bánkuti