Világszínvonalú képek – Sienai fotópályázat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Greg Lecour francia fotográfus felvétele, a „Megfagyott mobilház” – fókák egy  jéghegy körül, a 2020-as Siena International Photo Awards (SIPA)  nagydíjasa lett.

Díjak és pályázati felhívás

Az idén hatodik esztendeje megrendezett nemzetközi fotópályázat, a Siena International Photo Awards bevallottan azzal a céllal jött létre, hogy Toszkána gyönyörű, középkori örökségét hűen őrző városának, Sienának a népszerűségét növelje. A város bőkezű támogatásával minden év őszén meghirdetett pályázat köré fotófesztivált szerveznek a rendezők, s az események mind nagyobb közönséget vonzanak. Az idei ünnepélyes díjkiosztót a vírus ugyan az online térbe űzte, de a város dacolva a járvánnyal minden tervezett fotós workshopot, egyéni és csoportos kiállítást, szemináriumot, konferenciát megtart. A pályázat nemzetközi zsűrije kilenc kategóriába díjazta a képeket, amelyek a https://sipacontest.com/gallery weboldalon megtekinthetők. A fesztivál megnyitásával egyidőben meghirdették a következő évi pályázatot, amelyre a korábbi kilenc kategória mellé felvettek egy, a COVID 19-hez köthető kategóriát is. A Siena International Photo Awards mellett két másik fotópályázatot is nyitnak 2021-ben: február 15-től a Creative Photo Awardsra, május 1-től pedig drónokkal készült képekkel, a Drone Photo Awardsra küldhetőek be pályaművek.

Sergio Saavedra Ruiz – Vad tenger. Tengeri vihar éri el a spanyolországi Cantabria északi partját. A hullámok meghaladták a 12 métert is.

Peter Lindel – Sikeres vadászat. A kenyai Masai Mara rezervátumban egy nőstény leopárd varacskos disznót zsákmányol.

Igor Altuna – Ugrás a csónakból.  Malajzia

 Sujan Sarkar – Fiatal álmodozók. Az életnek három szakasza van: gyermekkor, fiatalság, öregség. A három közül a gyermekkor az életünk legszebb része, amit teljes mértékben ki kell élvezni.

Abdulmonam Eassa – Méltóság. Egy szír nő és gyermeke egy megsemmisült utcán, Damaszkusz külterületén, Arbinban (Kelet-Ghouta).

Francis Pérez – Remény.  A Dokumentarista és Sajtófotó kategória 3. helyezettje. Tenerifétől délnyugatra él a bálnák egyik fontos populációja. A képen egy súlyosan megsebesült bálna, fotóját azonnal elküldte a fotográfus egy állatorvosnak. A diagnózis egyértelmű volt, egy hajó elütötte, a propeller átvágta a csigolyáját, megmenteni nem lehetett. Hat hónapot élt. 

David Klammer –  Éghajlat-aktivisták. Az “Ende Gelaende” klíma akciócsoport tagjai az északrajnavesztfáliai Garzweilernél lévő nyiltszíni barnaszén bányába futnak, hogy megakadályozzák a kotrógép működését.

 

Khanh Phan – Nipa pálmaerdő. A pálmaerdő gazdag ökoszisztémát jelent, amely zöld tüdőként szolgál Quang Ngai (Vietnám) városának, és halászati lehetőséget jelent a helyi lakosság számára.

Alex Livesey – Lóverseny, Wetherby, Nagy-Britannia 

Juan Garcia Lucas – Zöld korona. Európa egyik legimpozánsabb bükkfája, “Urbasa elvarázsolt erdője”, Navarra 

Andres Montoya Arango – Örömök kertje. Egy időtlen univerzumban a szabad istennők adták a természetnek a testüket, hogy megsimogassa őket a jelenlétükön csodálkozó Nap fénye.

Olesia Kim – Londoniak. Streetfotó kategória 1. díj. A londoni Notting Hill-ház lépcsőjén. A környék minden évben megelevenedik egy színes vidám karnevál alkalmával.

Shridarshan Shukla – Utcai játék. Három generáció a Varanasi ghatjain, a Gangesz folyón.

Matthias Hangst – Nyertesek. Sebastian Cabal és játékostársa, a kolumbiai Juan Robert Farah a bajnokság tizenkettedik napján, a francia páros, Nicolas Mahut és Edouard Roger-Vasselin elleni mérkőzésen a férfi páros döntőjében. Wimbledon 2019

Marcel Van Balken – Óraház. A fény és árnyék játékában az épület szürreális dekorációt alkot.

Yunhua Yu – Városi fény. Egy kínai metropolisz felhőkarcolóinak fényei eltűnni látszanak az égbolt impozáns villámainak fényében.

Share.

About Author

András Bánkuti