Megjelent a Digitális Fotó szeptember-októberi száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A hónap témája a fekete-fehér fotózás, teszteltük a Canon EOS 5Ds-t, és a Sony, illetve a Nikon 1 colos szenzoros kameráit, kipróbáltuk a Silver Efex prót és tanácsot adunk fekete-fehér fotózáshoz és konvertáláshoz is.

Megjelent a Digitális Fotó Magazin 2015. szeptember-októberi száma

A hónap témája a fekete-fehér fotózás
Hol tart 2015-ben a fekete-fehér fotózás? A kérdésre választ ad Hans Strand svéd természetfotós és Frank Machalowski német származású városfotós lenyűgöző képanyaga és számtalan tovább cikk, amelyekben tanácsot adunk a monokróm képkészí­téshez, a szí­nes képek átalakí­tásához és a virtuális szí­nszűrőzéshez. Kompozí­ciós sorozatunkban is fekete-fehér kerül terí­tékre.

Canon EOS 5 Ds: 50 megapixel
Szerkesztőségünkben járt a Canon csúcsfelbontású kamerája, emellett kipróbáltuk a Sony 1 colos szenzoros kompakt és bridge gépeit (RX 10 és RX 100 család), valamint a Nikon legfrissebb 1-es sorozatú cserélhető objektí­ves modelljét is. Teszteltük a Nikon új 18-50 mm-es f/2,8-4 fényerejű DX formátumú alapzoomját is, valamint összehasonlí­tottuk a Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6L objektí­v teljesí­tményt full-frame és APS-C szenzoron.

Filmes fotózás
A legszebb fekete-fehér képeket hagyományos filmre fényképezve és hagyományos fotópapí­rra nagyí­tva lehet előállí­tani. Ehhez adunk 10 hasznos tanácsot és ellátogatunk az egyik utolsó olyan fotólaborba is, ahol a mai napig kézi technológiával készí­tik a kiállí­tási minőségű fekete-fehér nagyí­tásokat.

Silver Efex Pro és további pluginek
Bemutatjuk a legnagyobb tudású fekete-fehér Photoshop plugint és további számtalan módszert is ajánlunk a szí­nes képek fekete-fehérré alakí­tásához. Részletes útmutatást nyújtunk és letölthető műveletsort adunk rasztermaszkok készí­téséhez, amelyekkel textúrákat helyezhetünk a fényképekre.

Profoto B2 vaku
Teszteltük a Profoto cég hordozható akkumulátoros vakuszetjét, amellyel terepen is lehetséges az akár 250 Ws teljesí­tményű villantás, akár TTL vezérléssel és különféle fényformálókkal.

 

 

Share.

About Author

Admin