Megjelent a Digitális Fotó november-decemberi száma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Megjelent a Digitális Fotó Magazin november-decemberi száma! A hónap témája a makrofotózás – minden az eszközökről és a technikáról, plusz csináld magad makrotippek! Teszteltük többek között az Olympus E-M10 II-t, a Ricoh GR II-t és a Fuji X-T10-et, valamint két maróobjektí­vet és a Miops Smart kamerakioldót. Nagy vásárlási tanácsadó rovatunkban segí­tünk gépet és objektí­vet választani.

Nagy vásárlási tanácsadó
Összeállí­tásunkban segí­tünk eligazodni a fényképezőgépek és az objektí­vek hatalmas választékéban. Melyek a legjobb vételek? Milyen célra melyik a jó választás? Mit tegyen aki kevés pénzből szeretné kihozni a legjobbat? Válaszok a Digitális Fotó Magazinban!

A hónap témája a makrófotózás
Kipróbáltunk két makroobjektí­vet, remek kiegészí­tőket és tartozékokat ajánlunk a néhányszáz forintosoktól a százezres vakurendszerekig és tanácsot adunk azoknak is, akik fillérekből szeretnénk hatékony makrófelszerelést barkácsolni. Az is találhat olvasnivalót a lapban, aki túl van már az alapokon, ugyanis részletesen körüljárjuk a makrózás optikai kérdéseit is. Olvasóink makrofotói mellett egy profi makrós elektronmikroszkópos képeiben is gyönyörködhetünk.

Gépteszt: római kettesek
Ebben a hónapban három frissí­tett kamerát is kipróbáltunk: Az Olympus E-M10 Mark II a legelérhetőbb árú OM-D modellként sokakat érdekelhet, a Pentax K-3 II az egyik legjobb vétel a haladó tükörreflexesek között, a Ricoh GR II pedig APS-C szenzoros kompakt kameraként a streetfotósok kedvenc eszköze lehet. Teszteltük még a Fuji X-T10-est, ami elérhető árú alternatí­va a cég drágább X-T1 modellje mellett és a ví­zálló Nikon AW130-at, amelyet rekordmélységbe, 30 méterre lehet a ví­z alá vinni külön tok nélkül.

Profi távkioldó és profi NAS
Teszteltük a Miops Smart távkioldót, amely amellett, hogy fényre, hangra vagy lézernyaláb megszakadására indí­tja az exponálást, HDR- és intervallumfelvétel, valamint programozható funkciókkal is rendelkezik. Kipróbáltunk egy profi négylemezes NAS-t (hálózati adattárat) is, amely nagy mennyiségű fotó tárolására is megnyugtató megoldást kí­nál, akár az amatőröknek, akár a profiknak.

Ismerkedés az absztrakt látásmóddal!
Az absztrakt fotózással foglalkozó képkompozí­ciós sorozatunk második részében az optikai alapformák körül a legegyszerűbb és leguniverzálisabb, a pont kerül terí­tékre. A legtömörebb optikai alapforma azonban nem csak szabályos kör alakot vehet fel, hanem lehet akár szimbolikus jelentőségű is a képen. A kompozí­ciós sorozat részeihez házi feladat kapcsolódik, a legjobb képek megjelennek a Digitális Fotó Magazinban!

 

 

Share.

About Author

Admin