Ingyenes programok

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Képkezelés és -feldolgozás ingyenes programokkal – Felejtse el a drága szoftvereket és az illegális másolatokat. Az otthoni gyakorlatban minden képkezelési feladat megoldható ingyenes programokkal. Megmutatjuk, melyek a legjobbak.

.” href=”galeria.php?cid=297″>

A legtöbben, akik drága szoftvereket használnak hobbicélokra, sok esetben ágyúval lőnek verébre. A nagy, kereskedelmi programokkal kétségkí­vül megoldható minden felmerülő feladat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne ezeket megoldani más eszközökkel is. A Photoshop eszköztárából például a legtöbb fotós csak azt a 8-10 funkciót használja, amely egyrészt úgyis megtalálható a külön a fotósoknak kitalált, jóval kedvezőbb árú Lightroomban, de egyel továbblépve megtalálható a teljesen ingyenes GIMP-ben is vagy egy jobb képnézegetőben. Lássuk, milyen ingyenes programokból épí­thető fel egy teljes otthoni képkezelő rendszer. A legtöbb felhasználásra több alternatí­vát is megjelölünk.

A teljes cikk az egyes programok részletes bemutatásával a Digitális Fotó Magazin 2015. január-februári lapszámában olvasható, a letöltési linkeket azonban a könnyebb használhatóság érdekében összegyűjtöttük:

Képnézegetés

XnView www.xnview.com

IrfanView www.irfanview.com

FastStone Image Viewer www.faststone.org

Egyszerű képszerkesztés

Zoner Photo Studio free.zoner.com

Pixlr Desktop pixlr.com/desktop

Visions www.twins-solutions.com

Haladó képszerkesztés

GIMP www.gimp.org

Paint.NET www.getpaint.net

Artweaver www.artweaver.de

Online képszerkesztés

Pixlr Editor pixlr.com/editor

Fotor Photo Editor www.fotor.com

Ribbet! www.ribbet.com

RAW-konvertálás

RawTherapee rawtherapee.com

LightZone lightzoneproject.org

Komplett képkezelési megoldások

Picasa picasa.google.hu

JetPhoto www.jetphotosoft.com

 

Share.

About Author

Admin