Cí­mlapsztori: Joachim Schmeisser

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Joachim Schmeisser lélegzetelállí­tó fekete-fehér elefántfotóin megjelenik az állatok személyisége. Olyan portrékat készí­tett, melyek megérintenek bennünket, más szemmel láttatva ezeket a különleges, hatalmas lényeket.

Részlet az interjúból:

DFM: Eddig az ön portfóliói az emberábrázolástól a reklámgrafikákig terjedtek. Sikeres projektek után két éve döntött úgy, hogy elindul egy teljesen új irányba, és átnyergelt a természetfotóra.
J. S.: A sok kereskedelmi fotózással eltöltött év után elfásultam. Teljesen átfókuszálva a figyelmemet mostanság kizárólag olyan témákat fényképezek, melyek mindig is érdekeltek. Amikor az ember az állatokat figyeli, nagyon sok párhuzamot lehet az emberi viselkedésmódunkkal felfedezni. Az volt a szándékom, hogy az állatoknak a személyiségét jelení­tsem meg. Hangulatokat kapjak el, és olyan portrékat hozzak létre, melyek megérintenek bennünket, valamint az élőlényeket más szemmel láttatják velünk.

.” href=”galeria.php?cid=184″>

DFM: A 2012-es Hasselblad nemzetközi fotópályázat Wildlife kategória győzelmét az elefántokról készí­tett képsorozata hozta meg. Később a Masters-könyvben is ezeket jelentette meg. Miért éppen elefántok? Mi teszi ezeket az élőlényeket ilyen különlegessé?
J. S.:íšgy gondolom, hogy manapság a figyelmünket egyre jobban olyan dolgokra kell irányí­tanunk, melyek emberré tesznek minket, és életünk egyedülállóságát fogalmazzák meg. Végre fel kellene fognunk, hogy minden, ami körülvesz bennünket, egymással összefüggésben van, ezért felelősségünk tudatában kell lennünk. A munka kezdetben a gorillákkal indult a Volcanoe hegyekben, majd folytatódott a DSWT szervezet elefántjaival. Számomra ez egy nagyszerű élmény volt, és nagyon mélyen megérintett. Nekem ők a lelki társaim.

Keresse a teljes interjút és Joachim Schmeisser lélegzetelállí­tó fotóit a Digitális Fotó Magazin július-augusztusi számában!

Share.

About Author

Admin