Amit a stockfotózásról tudni kell

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Szeretne ön is pénzt keresni fotóival? Töltse fel őket egy stockfotós oldalra, hogy bárki megvásárolhassa őket. érdemes azonban betartani néhány egszerű szabályt. Az alábbiakban áttekintést adunk a legfontosabb tudnivalókról.

Miért érdemes stockfotókat készí­teni?
A stockfotózás egy könnyű és izgalmas pénzkereseti lehetőség minden amatőr és profi fotós számára. Könnyű, mert nincs szükség külön befektetésre, hiszen a már meglévő kameránkat használhatjuk, a feltöltött képek pedig akkor is hoznak pénzt a konyhára, ha éppen nincs időnk újabbakat készí­teni. Az alkotómunka akkor válik igazán izgalmassá, ha olyan képeket próbálunk létrehozni, amelyek megfelelnek a stockfotós „piaci” elvárásoknak, de emellett különleges, egyedi alkotásokként is megállják a helyüket.

Mik az első lépések, hogyan kezdhetem el fotóim árusí­tását?
Először regisztrálnunk kell valamelyik stockfotós weboldalon. Adataink megadása után arra kérnek majd bennünket, hogy töltsünk fel néhányat az általunk készí­tett képek közül. Ha ezek megfelelő minőségűek, akkor máris szabaddá válik az út az eladásra szánt fotók előtt. Van olyan weboldal, ahol még néhány, fotózással kapcsolatos kví­zkérdésre is válaszolnunk kell, de ezek egyáltalán nem nehezek.

.” href=”galeria.php?cid=115″>

Milyen fényképezőgépet használjak a fotók elkészí­téséhez?
Nincs szükség profi fényképezőgépre ahhoz, hogy jól eladható stockfotókat alkossunk. Tehát digitális kompakt és belépőszinű tükörreflexes kamerákat is használhatunk, ha ezek szí­nhelyes és zajmentes képeket készí­tenek.

Milyen technikai paraméterekkel kell rendelkezniük a képeknek?

A képek JPEG-formátumúak és RGB-szí­nmódúak legyenek. Attól függően, hogy melyik stockfotós oldalra töltjük fel képünket, a minimális méret 2-3 megapixel lehet. Ebből következik tehát, hogy egy mai átlagos kamerával készí­tett fotó még egy alapos vágás után is feltölthető méreű marad.

.” href=”galeria.php?cid=115″>

Milyen témájú képeket készí­tsek?
Sokféle képpel próbálkozhatunk, de vannak olyan témák, amelyekre az átlagosnál nagyobb az igény. Ilyenek például a több emberből álló csoportokat – családokat, munkahelyi teameket – ábrázoló képek, vagy amelyek a környezetvédelemmel, illetve a gazdasági, pénzügyi világgal kapcsolatosak. Kelendőek az ételfotók, a mai ember mindennapjait bemutató életképek, a sporttal, egészséges életmóddal, egészségüggyel, divattal kapcsolatos fotók. Jobb eredményt érhetünk el azokkal a képekkel, amelyeknek tiszta, homogén fehér háttere van.

Bármilyen képet fel lehet tölteni?
Erőszakos témájú és pornográf képeket természetesen nem fogadnak el.

Teljes cikk itt!

Share.

About Author

Admin