Megjelent a Digitális Fotó Magazin január-februári száma

2014-12-23 00:47
Teszteltünk egy okos kompaktot és egy 36 megapixeles full-frame gépet, tanácsot adunk fekete-fehér fotózáshoz, ingyenes programokat ajánlunk képfeldolgozáshoz és körüljárjuk a középformátumú digitális hátfalak alkalmazási lehetőségeit és értékeljük 2014 trendjeit.
Már kapható a DFM legújabb száma! A tartalomból:

Fényképezőgépek
Ebben a lapszámban a két véglet, egy apró kompakt és egy 36 megapixeles full-frame tükörreflexes járt tesztlaborunkban. A Fujifilm X30 apró méretben és szemet gyönyörködtető retró köntösben nyújtja az okos kompaktok legtöbb előnyét, a Nikon D810 viszont a jelen idő szerinti legnagyobb felbontású full-frame DSLR-ként még nagyobb részletgazdagságot nyújt, mint elődje.


Visszatekintő: 2014
Összegyűjtöttük 2014 legjobb és legérdekesebb sajtófotóit. Nézze meg Ön is, a leglélegzetelállítóbb képeket! Elemzést közlünk az év fotótechnikai újdonságairól is, megvizsgálva, hogy melyik márka fejlesztette a legtöbbet és hogy melyek azok, amelyektől további érdekes újdonságokat várhatunk a közeljövőben.

Képkezelés ingyenes programokkal
Nem kell mindig drága szoftver! Cikkünkben a képkezelés és a képfeldolgozás minden egyes lépésére és műveletére ajánlunk ingyenesen hozzáférhető programokat, amelyek sok esetben még egyszerűbben is használhatók, mint a nagy fizetős alkalmazások.Olcsó objektívek tükör nélküli gépekhez
Tanácsot adunk azoknak, akik nem tudnak millió forintos összeget szánni egy szett felépítésére, de mégis szeretnének jó minőségű fix objektívekkel fotózni. Összeállításunkban 150 000 forint alatti jó minőségű fix gyújtótávolságú objektíveket ajánlunk.

Kompozíció fekete-fehérben és színesben
Ebben a hónapban két cikkünk is foglalkozik a fekete-fehér fotózással, gyakorlati tippeket adva a fekete fehér képkészítéshez és a szoftveres feldolgozáshoz. Új kompozíciós sorozatunk első részében pedig a színek világába teszünk kirándulást, megvizsgálva az egyes színek hatásait.


A részletes tartalomért kattintson!